Pop-up med toll-güru Grete Johanne Koht Astad. Foto: Per Dagfinn Wolden

Gretes nye pop-upkontor

Tollkonsult markerer 15-års virksomhet med å etablere pop-upkontor i Vestlandets hovedstad, Bergen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eier og daglig leder Grete Johanne Koht Astad etablerte et lite firma i 2003, men som i dag har en godt etablert plass i markedet.

Tollkonsult har hatt kontor i Oslo siden oppstarten i 2003, og betjener kunder fra hele Norge, Norden og Europa. Med dagens teknologi er det uproblematisk.

- Tollkonsult skal fortsatt ha fast kontor i Oslo, men det er alltid spennende å forfølge nye idéer, forteller tollgründeren Astad til Mtlogistikk.

Fra tanke til handling

– Og nå etablerer du et pop-upkontor i Bergen, og hva er nå det?

- Idéen kom litt ut av det blå, på en skitur i Nordmarka, og veien var kort fra tanke til handling. Da jeg startet med å sjekke kontorfasiliteter i Bergen kom jeg ganske raskt over Regus. Regus har flere lokasjoner i Bergen, men en av lokasjonene utpekte seg. Business-senteret på Nordnes heter Tollkammeret, og saken var avgjort, forteller Astad.

I mai kunne Tollkonsult ønske bedriftskunder i Bergen og omegn velkommen til sitt kontor hos Regus, Tollkammeret, Strandgaten 209, Bergen. Kontoret ligger like ved tollboden på Nordnes.

Gir gode råd

– Her er vi åpne for uforpliktende møter, og finne ut hva Tollkonsult kan bistå din bedrift med, inviterer Astad.

I første omgang er planen 1-2 kontordager i måneden, men dette vurderes fortløpende avhengig av interessen for tilbudet.

I mai var det også 15 år siden Grete Johanne Koht Astad startet opp virksomheten.

– Derfor er lanseringen av pop-upkontoret i Bergen stort for en som startet tollkarrieren som tollaspirant på tollboden i Bergen på 80-tallet, forteller en stolt Astad som håper å få se flest mulig bransjekolleger på Tolldagen 2018 i Oslo Kongressenter 13. november.

Årets happening

- Tolldagen er årets happening for alle oss som arbeider med toll, og har blitt en viktig faglig og sosial møteplass. Norsk-svensk samarbeid ved grenseovergangene og det nye hovedløpet for næringslivet er blant årets hovedtemaer. Her blir det innlegg om elektroniske løsninger mellom landene i forbindelse med EU sin nye tollov (UCC). Mye skjer på tollområdet for tiden, understreker Astad og fortsetter:

- Tolletaten jobber for ett nytt hovedløp for næringslivet, der blant annet forenklede prosedyrer og forhåndsinformasjon skal gjøre grensepasseringer og fortolling av gods mer effektivt. Dette, i tillegg til seanser innen både frihandel, piratvarer og tollverdi står på programmet.

Arne Hjeltnes er dagens konferansier og skal holde tråden gjennom dagen, og sjefsøkonom Øystein Dørum i NHO er en av foredragsholderne.

Elkem AS besøker også Tolldagen for å snakke om samarbeid med Tolletaten i klassifiseringssaker, overfor utenlandske tollmyndigheter, og i WCO.

Jotun viser at faren for å få produkter piratkopiert er nærmere enn man kanskje skulle tro.

På fjorårets Tolldag deltok over 300 mennesker på Oslo Kongressenter.

Powered by Labrador CMS