Sortimos styrkedemonstrasjon

Økt styrke og mer fleksibilitet = en grønnere hverdag. Under et gigantisk arrangement for forhandlere, kunder og presse, lettet Sortimo på sløret med hva fremtiden vil bringe innen bilinnredninger.

Publisert Sist oppdatert

Nye materialer og nye produksjonsmetoder er nøkklen til en vektreduksjon på ca. 20% i forhold til tradisjonelle bilinnredningsløsninger. Et kompositmateriale, som gjennomgår en pultreringsprosess og blir til eksempelvis Sortimo-skuffer. Kort fortalt blir hundrevis av fibertråder trukket gjennom et polyester bad, etterfulgt av en varmebehandling som stivner og former produktet. Denne produksjonsprosessen gjør at skuffene teoretisk kan ha ubegrenset lengde, noe som er bra til eksempelvis rørskuffer som da kan ha hele varerommets lengde.

Produksjonen vil foregå 24/7 da det er en ganske komplisert prosess som tar hele 10-13 timer å tre fibre, og å starte opp maskinene. Pr. dags dato er det fem forskjellige former som produseres i det lette materialet og produksjonen er beregnet til å gå ca. 50 døgn pr. kvartal for å dekke forventet etterspørsel. Den nye serien vil bli markedsført under Globelyst C for Composite.

Utvider samarbeidet

Sortimo og Bosch videreutvikler sitt L-Boxx samarbeid som hittil har resultert i at over 5 millioner enheter fylt med Bosch verktøy har funnet veien ut i markedet. Gjennom det nyopprettede selskapet BS Systems vil selskapene tilby andre med et oppbevaringsbehov å få spesialtilpassede bokser som passer inn i dette fleksible systemet. Bosch tar også i bruk den nye LED-lampen som vil bli integrert i L-boxx lokket og virke som en frittstående arbeidslampe.