Ski-glad konferanse-general

- Røros har bred appell til folk flest. Men blir Bergstaden krydret med et profesjonelt og innholdsrikt logistikk-arrangement blir det bare helt topp.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Odd Ustad. Han har full kontroll på Midt-Norges logistikkarena nr. 1, gjennom åtte år som konferansier, møteleder og ordstyrer.

Kjernekompetanse

Orkdalingen Odd Ustad som helst kaller seg ”ørbøgg” har bred kjernekompetanse. Siden 1. januar 2000 har han vært seniorrådgiver og partner i Total Consult AS i Trondheim med prestasjonsforbedring og organisasjonsutvikling som hovedarbeidsområde.

Foruten leder- og medarbeiderutvikling er spesialisering innen fagområdene kommunikasjon og media sentrale arbeidsoppgaver. Det være seg medietrening, medierådgivning, samt utvikling og implementering av kommunikasjonsstrategier. Han har også de siste årene arbeidet mye med utvikling, implementering og drift av interne skoler, som for eksempel SalMar-skolen, Norgeshus-skolen og PHARMAQademy.

SalMar-skolen

Ustad har vært rektor ved SalMar-skolen sammenhengende i 12 år med ansvar for kompetanseheving av selskapets ansatte. Han foretrekker å kalle den interne læreinstitusjonen, som kombinerer fag og kultur, for kultur- og dannelsesskole fremfor fagskole.

- Avgjørende for felles suksess er at den enkelte, uansett hvor i produksjonskjeden vedkommende befinner seg, får bidra til fellesskapet. Gjennom SalMar-skolen får alle medarbeiderne kjennskap til SalMars visjon, mål, verdier og kulturpostulater, sier Ustad.

Den tidligere journalisten i Adresseavisen og NRK radio og TV, informasjonssjef for Norsk Laks og Lillehammer-OL, samt turistsjef i Trondheim, betrakter Røros-konferansen som et profesjonelt arrangement, men samtidig et trygt sted som tar godt vare på deltagerne både faglig og sosialt.

Logistiker

- Det er et interessevekkende ståsted som gjenspeiler behovet for faglig påfyll, sier Ustad som understreker at han er heldig som får lov til å lede temaer som engasjerer.

Logistikk er da heller ikke noe fjernt område for Ustad som er fast kommunikasjonsrådgiver for Trondheim Havn, styremedlem i Orkdal Transport og med bred erfaring fra verdens beste oppdrettsbransje.

Ustad er opptatt av en effektiv verdikjede gjennom et sterkt, regionalt engasjement.

- Trøndelags og Norges fremtid skapes gjennom kunnskap og kompetanse, understreker Ustad som ser fram til neste års Røros-konferanse.