Møteplassen blir større

OSLO: «Transport og Logistikk 2012» på Gardermoen er allerede den ubestridt største og viktigste møteplassen for transport- og logistikkbransjen her i landet, i oktober vil den befeste posisjonen ytterligere. Nye samarbeidspartnere er GS1 Norway og Dagligvareleverandørenes forening.

Publisert Sist oppdatert

To viktige aktører innen transport- og logistikknæringen har også funnet ut at dette er plassen å markere seg. Dette er GS1 og DLF som i år får statusen som samarbeidspartner. Disse to kan forhåpentligvis bringe med seg flere transportbrukere. Direktør for Transport og Logistikk 2012, Jo Eirik Frøise i Norsk Industri, er svært fornøyd med å få nye «lagmedlemmer».

- Dette er to organisasjoner som er nært knyttet opp mot bransjen. Nå sikrer vi konferansen et enda sterkere fundament. Det er vi svært tilfreds med, sier Frøise til MT.

Konferansen på Clarion Hotel Oslo Airport går av stabelen 22. og 23. oktober, og arrangeres i felleskap av Norsk Industri, Logistikkforeningen, Logistikk- og transportindustriens Landsforening og Norsk Havneforening. GS1 og DLF går i første omgang ikke inn som medeiere av konferansen, men som samarbeidspartnere. Dette betyr blant annet at de vil være behjelpelig med interessante foredrag på konferansen, samt at konferansen vil bli markedsført i organisasjonenes fora.   

Best practice

- Både vi og GS1 Norway (DLF eier 50%) ønsker å skape møteplasser for utveksling av kunnskap og erfaringer i de temaene vi er interessert i innen transport og logistikk, sier logistikksjef Thomas Weihe i DLF. – Det vi kan bidra med er blant annet gode eksempler på «Best practice» innen dagligvarebransjen, sier han.

En viktig arena

Etter at LTLs Høstkonferanse og Transportbrukerkonferansen ble slått sammen for en del år tilbake, har «Transport og Logistikk» posisjonert seg som landets viktigste møteplass for logistikk- og transportbransjen. Dette har heller ikke gått upåaktet hen i politikerkretser. År etter år tiltrekker konferansen seg landets politikktopper.

- Dette er vel den eneste konferansen i Norge der alle fraksjonsledere og flere statsråder har bekreftet deltakelse ni måneder før åpningen, sier Frøise stolt. – På dag to av konferansen kan vi blant annet by på duell mellom Erna Solberg og Magnhild Meltveit Kleppa, sier han.

Har svenskene svaret?

I årevis har bransjerøster tatt til orde for en samling av transportformene under ett departement, i praksis å legge Havne-Norge inn under samferdselsministeren istedenfor under kyst- og fiskeriministeren, for i større grad se transportformene i sammenheng. I 2010 slo svenskene sammen Vägverket, Banverket og de som var ansvarlig for langsiktig infrastrukturplanlegging innen Sjöfartsverket, til det nye Trafikverket. Til Gardermoen kommer sjefen for Trafikverket, generaldirektør Gunnar Malm, for å fortelle om de svenske erfaringene. Dette foredrag bør være «obligatorisk» for de av våre folkevalgte som tar hånd om infrastruktur- og planlegging innen samferdsel.