Mer fornøyde tross nedgang

LILLESTRØM: Det var færre utstillere på NEF-Dagene enn for to år siden, men en spørreundersøkelse gir gode forhåpninger når det gjelder messens fremtid.

Publisert Sist oppdatert

98 utstillere var det i årets utgave av NEF-Dagene som har hovedfokus på næringsmiddelindustrien, emballering og foredling. Dette er 17 færre enn for to år siden, men en spørreundersøkelse, foretatt av uavhengige Argus, viser at utstillere og besøkende var fornøyde. 20% av ca. 7000 besøkende, og 70% av utstillerne har deltatt i undersøkelsen.

- Konklusjonen er at utstillere og besøkende var mer fornøyde enn forrige gang, i 2009, sier prosjektsjef i Norges Varemesse, Trond Andersen.

Dette er også inntrykket direktør i Den Norske Emballasjeforeningen (DNE), Jan Ove Holmen, sitter igjen med etter å ha snakket med sine medlemsbedrifter. Flere tilbakemeldinger går på at messen ”betalte seg selv” etter et par dager. Holmen er også svært fornøyd med foredragene.

- Seminarene var ved siden av vår stand, og de 40 sitteplassene var besatt under alle foredragene bortsett fra den siste dagen, sier Holmen som virkelig lot seg rive med da Stabburets Jan Ove Rivenes snakket om hvordan man skal prissette varene i markedet.

DNE-direktøren sier det ikke er bra med nedgang i antall utstillere, men ser ikke helt mørkt på situasjonen likevel. Flere faktorer kan ha spilt inn: Misnøye etter forrige messe, enkelte hadde stand på Smak-messen ved siden av, oppkjøp har redusert antallet bedrifter og at messen har toårsintervaller.

Videre analyser vil svare på om de neste NEF-Dagene blir om to eller tre år, men årets utgave blir uansett siste gang for Holmen som direktør i DNE. I august slutter han i stillingen.