Hyundai til Fortunagruppen

Fortuna Truckservice i Nittedal er ny eneimportør for Hyundais truckprogram i Norge. Avtalen trådte i kraft tidligere denne måneden.

Agenturet ble ledig etter ar Rishaug Trucks samarbeid med Hyundai ble skrinlagt som følge av konkursen i morselskapet Rishaug Anleggsmaskiner ifjor høst. Fortuna Truckservice lar seg imidlertid ikke skremme av trøndernes beskjedne suksess.

- Vi ser et stort potensial for Hyundai i Norge. Merket har et godt rykte og er velkjent, sier Geir Bamrud, salgssjef i Fortuna Gruppen.

Møteplass Hannover  

Bamrud er velkjent med å speide etter nye merker på messe i Hannover. Det var der han fant AUSA-agenturet for åtte år siden, og det var der han opprettet første kontakt med Hyundai.

- Jeg har tenkt på Hyundai-agenturet i lengre tid, men det var først på CeMAT i mai at jeg tok kontakt med truckprodusenten. Jeg vet at det var flere norske interessenter, men heldigvis var det vi som endte opp med agenturet, sier Bamrud. Avtalen om enerett ble signert i juli og trådte i kraft 1. august. Selskapet blir en landsdekkende forhandler som vil lene seg mot et nettverk av lokale forhandlere og servicepunkter.

- Her på huset klarer vi oss med den staben vi er foreløpig. Når det gjelder samarbeidspartnere rundt om i landet, er vi på utkikk etter flere. Vi har samarbeid med en del truckforhandlere på AUSA. Vi må avklare med noen av de om dette også er aktuelt for Hyundai-truckene, som jo tilhører et annet segment, sier Bamrud.

På Transport 2011

Det første ”salget” er allerede i boks, den gikk til gruppens eget utleieselskap Fortuna Truckutleie AS. De første truckene kommer til Nittedal i midten av august. Mer enn tidsnok til at selskapet rekker å vise frem god bredde i truckutvalget på Transport 2011 på Lillestrøm.

- Vi kommer til å stille ut en 7-tonner, en 2,5 tonns motvektstruck (diesel) og to el-trucker (3-hjuling og 4-hjuling), forklarer Bamrud.

På Lillestrøm kommer bedriften til å vise frem et bredt utvalg av maskiner. I tillegg til Hyundai, stilles også diverse OMG- og AUSA-trucker ut, samt trekkere fra både DEC og Zallys.

PS! På eiersiden i Fortunagruppen har det også skjedd endringer i sommer. Gruppen ble etablert i 1973 av Horwat-familien. Nå har Pål Horwat kjøpt ut de to øvrige familiemedlemmene.