35 år med Toyota for Gausdal landhandleri

Gausdal landhandleri, Norges største kjedeuavhengige byggevareleverandør, har brukt Toyota-trucker i 35 år, og merket er i dag dominerende hos selskapet.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg husker at jeg lastet seks kubikkmeter Leca for hånd på en Hanomag lastebil vi hadde. Heldigvis er den tiden forbi, sier Torbjørn Seielstad. Han er eier av Gausdal Landhandleri, en bedrift han tok over ansvaret for i 1972. Han mottok for øvrig “Moderne Transport-prisen” i 2003.

Gausdal Landhandleri ble i sin tid etablert i Gausdal. En betydelig vekst under ledelse av Seielstad har ført til at selskapet i dag har ni anlegg i Oppland og Hedmark. Til håndtering av byggevarene bruker selskapet rundt 40 trucker. De aller fleste er Toyota.

Driftssikkerhet

- For oss er det avgjørende at truckene gjør jobben sin hele tiden, sier daglig leder Audun Løhre. – På enkelte anlegg har vi kanskje bare en truck, og da står mye av virksomheten ellers når trucken står. Det innebærer at vi må ha produkter med høy driftssikkerhet og at vi får skikkelig oppfølging av leverandøren når det gjelder service. Kort responstid er avgjørende for oss, og det takler Toyota på en bra måte. Truckene er for øvrig integrert i lagerstyringen, og alle har terminaler for å scanne varene som blir håndtert.

Gausdal landhandleri har eget verksted som foretar det meste av løpende vedlikehold på alt av rullende materiell. Alle som bruker slikt utstyr, inklusive trucker, har ordre om å melde fra om alt de oppdager av feil mest mulig umiddelbart. Det er viktig for å hindre at feilene ikke skal utvikle seg og kanskje føre til full stopp. Det er god dialog mellom verkstedet og servicepersonellet hos Toyota, noe som er viktig for å holde truckparken operativ. – En stor fordel med truckene er at de er lette å skru på og krever lite spesialverktøy, sier Seielstad. – Får våre mekanikere opp feilkoder, så er det aldri noe problem å ringe til Toyota og få anvisning på hva vi skal gjøre.

Kundens krav

Seielstad er innkjøpsansvarlig for alt rullende materiell hos Gausdal Landhandleri. Han oppsummerer kravene til truck-leverandørene slik: - Det er viktig å ha kontakt med hyggelige, løsningsorientert folk hos leverandøren og at vi kan ha full tillit til hverandre. Det trengs en solid organisasjon som kan håndtere garantier og reklamasjoner på en rask og profesjonell måte. Vi trenger riktig materiell på riktig sted og til rett pris, og vi ønsker selvsagt en høyest mulig innbytteverdi. Truckene skal ha høy brukervennlighet og komfort, men samtidig ikke ha for mye tekniske finurligheter som krever vedlikehold. Vi trenger høyt servicenivå. Dette gir til slutt tre stikkord – raskt, enkelt og forutsigbart.