Uværet gir postforsinkelser

Posten og andre transportører sliter i stormen.

Publisert Sist oppdatert

Pakker og gods blir forsinket som følge av uvær i store deler av Norge det siste døgnet. Posten og Bring har satt inn store ressurser for å redusere konsekvensene for kundene, skriver Posten i en pressemelding.

Det har vært store forsinkelser på brev, pakker og gods til og fra Rogaland og Hordaland. Deler av volumene har kommet frem i tide, men det vil fortsatt bli forsinkelser som følge av uværet.

Også til Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge blir brev, pakker og gods forsinket. Posten og Bring regner med at produksjonen er tilbake til det normale igjen mandag.

Også DB Schenker merker været. Sørlandsbanen ble innstilt torsdag kveld på grunn av dårlige værforhold i begge retninger, og det meldes om store forsinkelser i begge retninger på Bergensbanen, samt i begge retninger på Dovrebanen og på Nordlandsbanen.

- I tillegg meldes det om svært vanskelige kjøreforhold flere steder i hele landet og dette vil kunne medføre en del forsinkelser på distribusjon ut fra terminalene, skriver Schenker på sine nettsider.

De samme problemene rammer naturlig nok Tollpost/PostNord.

- Våre avdelinger gjør det de kan for å levere godset i tide, men forsinkelser kan forekomme. Vi beklager de ulempene dette medfører for våre kunder, skriver Tollpost.