M&A INTERNASJONALT:

Maersk styrker seg innen prosjektlogistikk gjennom oppkjøp av Martin Bencher Group.
Maersk styrker seg innen prosjektlogistikk gjennom oppkjøp av Martin Bencher Group.

Maersk styrker seg innen prosjektlogistikk

A.P. Møller-Maersk har inngått avtale om oppkjøp av Martin Bencher Group. Avtalen har en verdi på cirka 600 millioner norske kroner.

Publisert

Martin Bencher Group er et dansk selskap med hovedkontor i Århus som ble etablert i 1997. Selskapene i gruppen har spesialisert seg innen ikke-containerbasert prosjektlogistikk, med fokus på å levere ende-til-ende logistikkløsninger for kundene.

Gruppen, som har hovedkontor i Århus, har 31 avdelingskontorer fordelt på 23 land og cirka 170 ansatte.

Budet, som er akseptert av Martin Bencher Group, men som avventer godkjenning fra konkurransemynighetene, er på 61 millioner dollar.

En kjøpesum på cirka 600 millioner norske kunder priser selskapet til en selskapsverdi med en multiplikasjons faktor på 7,1 av EBITDA i 2021 (EV/EBITDA)*.

Etablerer Maersk Project Logistics

Martin Bencher Group vil utfylle de øvrige nisjespesialistene som allrede er i Maersk-familien, hovedsakelig i Europa og Nord-Amerika, til å bli et mer modent produkt som kan ligge under en egen produktportefølje i konsernet.

- Med det tiltenkte oppkjøpet av Martin Bencher vil Maersk også introdusere et nytt produkt, Maersk Project Logistics. Prosjektlogistikk er et spesialisert tjenestetilbud innen den globale logistikkindustrien som dekker kombinasjonen av løsningsdesign, spesialgodstransport og prosjektstyringstjenester – inkludert detaljert planlegging, orkestrering og sekvensering av ende-til-ende-forsendelser fra leverandører til destinasjonssteder, skriver Karsten Kildahl, regionsjef for Maersks Europa-virksomhet i pressemeldingen.

Stor spennvidde

- Slike tjenester krever administrerte transportkapasiteter med dyp teknisk spesialistkunnskap rundt spesifikke forsyningskjedeelementer som håndtering av overdimensjonert og spesialløftelast, gjennomføring av veiundersøkelser og leveringsplanlegging samt lossing og montering av utstyret på byggeplassen. Et sterkt tilbud av prosjektlogistikkløsninger er et nøkkelelement for kunder med logistikkkrav for storskalaprosjekter på tvers av flere industrisegmenter, inkludert fornybar energi, tremasse og papir, kraftproduksjon, gruvedrift, bilindustri, bistand og nødhjelp, logistikk på kontrakt og industriell produksjon, forklarer han.

Powered by Labrador CMS