Halvard Aglen har fått et stort ansvar i utvikling og vekst av næringslivet langs kysten som styreleder i Norske Havner. Foto: Per Dagfinn Wolden

Kaptein i Norske Havner

Havnedirektør Halvard Aglen i Kristiansand Havn er valgt som styreleder i bransjeorganisasjonen Norske Havner.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med godt tak i roret på norske havner-skuta skal han bidra til å styrke havnenes konkurranseevne, utvikling og synlighet.

Den 60 år gamle trønderen og sjefen på havna i Kristiansand synes det er stort med en havn som går rett ut i den store verden.

Ifølge Aglen er over 90 prosent av håndteringen internasjonal. Han har et stort ansvars-spenn for by- og havneutvikling i sørlandshovedstaden med ferje, containere, offshore og cruise.

Den gjenvalgte lederen i Norske Havner har vært havnedirektør i Kristiansand siden mai 2012.

Aglen har hatt 20 forskjellige lederstillinger, blant annet to år som rådmann i Grimstad, og syv år som rådmann i Lillesand, fem år som bydelssjef i Kristiansand, samt helse- og sosialsjef i Vennesla. Han har også bakgrunn fra forsvaret, hvor han var i 15 år.

Styrker havnene

Halvard Aglen er leder for en medlemsgruppe av viktige samfunnsbedrifter, og som legger til rette for effektiv og miljøvennlig transport. Sjøtransporten står for en stor andel og er en viktig del av det norske transportarbeidet.

- Uten våre medlemmer ville dette godset bli transport langs landeveien, understreker Aglen.

Bransjeorganisasjonens medlemmer bidrar til å utvikle lokalt næringsliv, skaper arbeidsplasser og vekst langs kysten.

Norge skal fremover imøtekomme transportvekst, krav til reduserte utslipp og stor næringsvekst i havrommet. Mange av løsningene ligger i effektiv og klimavennlig sjøtransport. Havnene, vil med andre ord, spille en viktig rolle for bærekraftig utvikling fremover.

 

Solid organisasjon

Organisasjonen har fire ansatte som arbeider med havn i et fagmiljø på 25 ansatte.

Det nye styret i Norske Havner 2019.

Havne-Norge har fått en samlet fellesorganisasjon etter at Norske Havner og KS Bedrift Havn fusjonerte 1. januar 2019. Dette skal styrke sjøtransporten og bidra til det grønne skiftet.

Den nye organisasjonen fortsetter under navnet Norske Havner og er en del av arbeidsgiver- og interesseorganisasjonen KS Bedrift, og som organiserer over 500 lokale og regionale samfunnsbedrifter.

Powered by Labrador CMS