Tror på daglig godsrute

Havnedirektør Rune Arnøy tror det ermulig å distribuere gods med båt daglig til og fra Narvik.

Publisert Sist oppdatert

Nå vil han teste ut daglig godsbåtrute for å se på potensialet.

Arnøy tror det kan være liv laga for en godsbåtrute med en annen innretning enn tidligere «Tege». Det skremmer ikke Arnøy at PostNord la ned denne godsruten i fjor.

Til høsten

– Styret i Narvik Havn vil bli orientert om dette arbeidet onsdag. Ser vi at dette er gjennomførbart, kan godsruta være en realitet allerede i høst, forteller havnedirektør Rune Arnøy til Fremover.

Han understreker at det er snakk om en lokal godsrute med utgangspunkt i Narvik.

Lokal rute

– I stedet for store avstander, og lav ukentlig frekvens, skal denne godsruta være så lokal at båten kan gjøre en rundtur hver eneste dag i Ofoten, Lofoten og Vesterålen, akkurat som gamle «Skogøy». Kall det gjerne «Hinnøya Rundt», sier Arnøy.

Det går i dag allerede store mengder gods over Narvik, men da i hovedsak mellom jernbane og bil. Det er noe av dette man ser for seg kan løftes om bord på båt, i stedet for med bil.

– I utgangspunktet ser det ut for at det ikke er de store godsmengdene som må til for at dette skal bli interessant og regningssvarende. Men dette er likevel et prosjekt som trenger økonomisk fødselshjelp, forklarer Arnøy.

Noen få mill.

Derfor er ei slik godsrute avhengig av at Narvik Havn er villig til å bruke penger på denne. Den beslutningen blir eventuelt tatt seinere i år.– I tillegg må vi nok ha Kystverket med på laget. Det er ikke store penger det er snakk om. Noen få millioner i året i starten, men målet er selvfølgelig at dette skal bli kommersielt lønnsomt på egen kjøl, sier Rune Arnøy.