Scan Global Logistics første godstog fra Kina til Europa hadde avgang 28. mars og forventes i Europa 14.-15. april. (foto: Scan Global Logistics)

Ny gullalder for SGLs godstog

Scan Global Logistics (SGL) godstog med containere fra Kina til Europa er i kraftig vekst og kjører inn i en ny gullalder.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er stor etterspørsel etter godstoget på skinner som har blitt en suksess.

SGL har «kjøpt» en hel togstamme, fylt med gods til Europa, og sendte sitt første godstog fra Zhuzhou i det sørlige Kina til Europa 28. mars som forventes i Europa like over påske, 14.-15. april.

- Etterspørselen etter godstoget har eksplodert etter at korona-krisen hadde sitt inntog, forteller Ulrik Jensen, Nordic LCL & Rail Manager i Scan Global Logistics til danske Transportmagasinet.

Populært «block train»

I dette tilfellet er det snakk om et såkalt ”block train” med containere i samarbeid med en kunde i Duisburg.

Det er stor etterspørsel for kjøp av ”block train” på bakgrunn av en markant økning i godsvolumer fra Kina.

- Det skyldes først og fremst at rederiene har annullert mange av sine avganger med sjøfrakt fra Kina. Samtidig har flyfraktratene steget markant. Derfor har godstransport på skinner blitt en ”hit” som et svært godt alternativ, sier COO Mads Drejer i SGL.

Han forteller også at det er fjerde gang i år, at Scan Global Logistics er med på ”block train”-samarbeid, men at det er første gang SGL har godsansvaret på hele togstammen.

Powered by Labrador CMS