Med dette oppsettet får man lett med seg Glava-isolasjon, men vogntogene skal også brukes til annen, tyngre transport.
Med dette oppsettet får man lett med seg Glava-isolasjon, men vogntogene skal også brukes til annen, tyngre transport.

Glava-biler utstyrt for tunge tak

Tre skapbiler fra MAN med Hydrodrive til RST Logistics.

Publisert

RST Logistic AS har kjøpt tre nye skapbiler av MAN Truck & Bus. Transportøren skriver i en melding at disse med stor sannsynlighet er Norges første volumsett med Hydrodrive hydrostatisk forhjulsdrift.

Bilene som ble utlevert hos E18 Lastebilservice 25.april i Askim, er av typen MAN TGS 26.460 6x4H-4 BL. De skal hovedsakelig gå med transport for byggisolasjons-leverandøren Glava, men ikke utelukkende.

Etter å ha drevet distribusjonstransport i en årrekke, vet RST hva slags kjøretøy selskapet trenger.

Det kan kanskje virke i overkant med et seksakslet vogntog som frakter fem tonn i snittlast med isolasjon, men med denne løsningen er RST svært fleksibel. Glava har et stort volum og relativ lav vekt, men med disse bilene kan selskapet frakte opptil 30 tonn i nyttelast og dermed frakte alt; fra Glava til belegningsstein og trelast.

Sesongtransport

Leveranser av Glava er sesongbestemt. Det leveres svært mye på høsten og om vinteren, men i de andre årstidene skal bilene kunne brukes til transport av andre varer. Bilene kan også frakte mye tyngre varer blant annet på returkjøringene. De tre nye bilene er utstyrt med Hydrodrive på framaksel, stålstøtfanger, LX-hytter og skappåbygg fra Ekeri.

Daglig leder av RST Logistics AS, Richard Sæther, sier at de valgte MAN med Hydrodrive for å lette arbeidet for sjåføren.

- Det reduserer blant annet behovet for kjetting når de kjører med leveranser i hytteområder eller på byggeplasser. Vi er også svært førnøyde med E18 Lastebilservice. Det er et totalt regnestykke når man velger kjøretøy, nærhet til verkstedet, pris på kjøretøyet og prisen på servicekontrakter.

RST Logistics AS

Selskapet er en totalleverandør av lager- og transporttjenester og holder til i Askim. RST har også 4000 kvadratmeter lager og driver tredjepartslogistikk for blant annet Norsk Tipping og Unisport.

Siden oppstart i 1993 har selskapet hatt en jevn økning og har nå en omsetning på ca. 70 millioner årlig og 22 ansatte. RST har ti egne biler, alle MAN, i tillegg til 20 innleide biler og sjåfører.

Om Hydrodrive

Hydrodrive er en teknologi som har eksistert hos MAN siden 2007, og som MAN dermed har relativ lang erfaring med. Hydrodrive tilbyr en løsning mellom den konvensjonelle bakhjulsdriften og den klassiske allhjulsdriften.

Dette gir økt trekkraft for kjøretøy som nå og da trenger egenskaper for terrengkjøring. Systemet veier opptil 400 kg mindre og trenger mindre drivstoff enn et kjøretøy med konvensjonell allhjulsdrift, ifølge MAN Truck & Bus.