Glacio og KS Termotransport har skiftet eiere.
Glacio og KS Termotransport har skiftet eiere.

Glacio styrkes av ny eier

Nå er det klart: Arcus Infrastructure Partners blir majoritetseier i Glacio og K&S Termotransport

Publisert

Følgende melding gikk ut fra selskapet 28. januar:

«Arcus Infrastructure Partners, en uavhengig fondsforvalter med omfattende erfaring innen europeiske infrastrukturinvesteringer, kunngjorde i dag sitt oppkjøp av en majoritetsandel i Glacio-gruppen, inkludert Glacio Rakkestad AS, Glacio Fredrikstad AS og K&S Termotransport AS. (Heretter samlet omtalt som «Glacio» eller «selskapet»), og at Arcus i samarbeid med konsernsjef og medgrunnlegger Espen Karlsen ønsker å utvide selskapets nedslagsfelt og styrke tjenestetilbudet til eksisterende og nye kunder.»

Espen Karlsen, konsernsjef og medgrunnlegger av Glacio, understreket de strategiske fordelene ved å samarbeide med Arcus som langsiktig majoritetsaksjonær.

- Helt siden vi startet opp, har Glacio alltid vært et selskap preget av nytenkning og kompetanse. Det har gjort oss i stand til å tilby våre kunder tjenester av kvalitet. Arcus som majoritetsaksjonær, med sin investeringsekspertise og brede europeiske kjølekjede-nettverk, vil videreføre og forsterke vår tilnærming og resultater. Vi ser en mulighet til å utvikle og utvide vårt tilbud innen fleksible og presise kjølekjedeløsninger. Vi ser frem til å hjelpe våre kunder med å vokse de kommende årene, og til å realisere vår visjon om at Glacio-gruppen skal være førstevalget blant leverandører av kjølelager og -logistikk i Norge, uttaler han.

Jordan Cott, som har ledet investeringsarbeidet på vegne av Arcus, kommenterte i pressemeldingen:

- Vi er svært glade for å kunngjøre investeringen vår i Glacio, og ser frem til å samarbeide med Espen og resten av teamet i tiden fremover. Vår tilnærming i kjølelagerinfrastruktursektoren går ut på at vi støtter markedsledende virksomheter med svært erfarne lederteam og med fasiliteter og tjenestetilbud av høy kvalitet. Glacio passer perfekt til denne tilnærmingen. Denne investeringen passer også godt
med vår overordnede investeringsstrategi, som går ut på at vi skal bidra til vekst i europeiske bedrifter, som leverer viktig og langsiktig infrastruktur til sine kunder, som i dette tilfellet er ledende norske og europeiske aktører innen matvareproduksjon, varehandel og engrosvirksomhet. Vi ser frem til å samarbeide med ledelsen i Glacio og er stolte over å ha dem med som en del av vårt europeiske kjølekjedenettverk, påpeker Cott.

Investerer i anlegg 

Etter denne transaksjonen vil Glacio-gruppen samarbeide tett med viktige kunder om snarlige planer for å utvide selskapets nedslagsfelt og styrke tjenestetilbudet i Norge. Planene inkluderer blant annet betydelige investeringer i selskapets anlegg og transportflåte for å forbedre infrastrukturen ytterligere og øke selskapets kapasitet.

Med i europeisk reeferallianse

Glacio blir også en del av plattformen Constellation Cold Logistics, som er en allianse av ledende europeiske aktører innen kjølelager og kjølelogistikk. De samarbeider med Arcus som partner og aksjonær for å fornye, vokse og styrke sine kjølekjedeløsninger for næringsmiddelbransjen på tvers av Europa og resten av verden, heter det i pressemeldingen.

Om Glacio

Glacio og K&S Termotransport er markedsledende innen tredjepartslogistikk innenfor kjøl og frys. Virksomheten er lokalisert med moderne fryselagre i Fredrikstad og Rakkestad, samttransportvirksomhet basert i Sarpsborg. Gjennom 40 år har virksomheten opparbeidet en svært solid posisjon som leverandør til ledende aktører i norsk næringsmiddelindustri.

«Konsernet har som mål å levere tjenester av høyeste kvalitet og være den prefererte 3PL-partner innen fryselager og transport i Norge», heter det i pressemeldingen.