De ti nye bilene representerer den største enkeltleveransen av Scania til Gausdal Landhandleri og også den største Scania-leveransen i Lillehammer/Gudbrandsdalen. Foto: Hugo Lande
De ti nye bilene representerer den største enkeltleveransen av Scania til Gausdal Landhandleri og også den største Scania-leveransen i Lillehammer/Gudbrandsdalen. Foto: Hugo Lande

Ti nye Scania til Gausdal Landhandleri

Åtte av dem er fra den nyeste generasjonen

Publisert

Gausdal Landhandleri, Norges største frittstående byggevareleverandør med hovedkontor i Lillehammer og en rekke avdelinger på Østlandet, har nylig tatt i bruk ti nye Scania-lastebiler, hvorav åtte fra den nyeste generasjonen.

Selskapet er i vekst, noe som også gir vekst i transportarbeidet knyttet opp mot byggevareleveransene. Noen få biler er byttet inn i forbindelse med kjøpet av de nye Scania-ene, men reelt er det snakk om en utvidelse av lastebilparken med seks enheter til totalt 36.

De ti nye bilene representerer den største enkeltleveransen av Scania til Gausdal Landhandleri og også den største Scania-leveransen i Lillehammer/Gudbrandsdalen.

Nybilene

De åtte bilene fra den nye Scania-generasjonen, er alle 6x2-biler med styrbar løpeaksel og den største 13-litersmotoren på 500 hk.

Denne motorvarianten tilfredsstiller Euro 6-kravene kun ved hjelp av AdBlue-innsprøytning og SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) og ble lansert sammen med den nye Scania-generasjonen. Kjøretøyene er utstyrt med byggevareplan og bakmontert kran. Bilene kommer i hovedsak til å gå med tilhengere der seks er nyanskaffede.

Alle bilene er i R-utførelse, to med normalhøyt førerhus og de øvrige med høyt tak. De to normalhøye skal i hovedsak distribuere byggevarer i Gudbrandsdalen, mens de med høyt tak i stor utstrekning vil bli brukt til transport av byggevarer for hytter over store deler av Østlandet.  De vil også bli brukt til inntransport av varer.

De to siste bilene er G370 i 6x2-utførelse med styrbar løpeaksel og har 13-litersmotoren på 370 hk. Disse kjøretøyene har containerramme for transport av vekselflak, samt formontert kran. Disse bilene skal i hovedsak levere byggevarer på vekselflak til Ringerike og Oslo.

Plan, containerrammer og kraner fra HMF er levert av Hengsrød AS, mens klargjøringen har skjedd hos samarbeidspartner Kran og Maskinservice AS på Rudshøgda. Rudshøgda-selskapet er HMF-forhandler i Hedmark og Oppland.

Hadde lyst på ny Scania-generasjon

Torleif Seielstad er logistikkleder hos Gausdal Landhandleri og er også inne på eiersiden.

- Denne gangen hadde Scania den beste kombinasjonen av produkt, pris og service. Dessuten hadde vi rett og slett lyst på den nye generasjonen. Vi fattet absolutt interesse da vi så de nye modellene under lanseringen i Södertälje, sier han.

- Bare noen av sjåførene har så langt fått prøvd seg bak rattet i de nye bilene, men jeg har inntrykk av at de absolutt er fornøyd med bilvalget.

Gausdal Landhandleri ble etablert av brødrene Torleif og Asbjørn Seielstad i Gausdal allerede i 1938. Torleifs sønn Torbjørn ledet selskapet fra 1972 til 2010 da det for første gang ble ansatt daglig leder utenfor familien, Audun Løhre.

Torbjørn er i dag hovedaksjonær i selskapet, og hans to sønner Torleif og Asbjørn er også med på eiersiden gjennom holdingselskapet Seielstad Holding AS. Begge sønnene har ledende stillinger i selskapet, Asbjørn som Controller og Torleif som leder av logistikkavdelingen. Selskapet har i dag rundt 300 ansatte fordelt på hovedkontoret i Lillehammer og en rekke byggevarehus fra Dombås i nord til Løken i Aurskog-Høland i sør. Omsetningen har passert en milliard kroner i året.