Gaffeltrucker går unna som varmt hvetebrød.

Snuser på truckrekord

Etter tidenes beste tredje kvartal, kan 2018 blir rekordår for trucksalg i Norge.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2007 var Norge på høyden. Økonomien gikk så det dundret, og det ble investert. Blant annet i gaffeltrucker. Det resulterte i et salg, ifølge Maskingrossisternes Forenings statistikk, på 5451 trucker – et tall man senere ikke har vært i nærheten av.

Før i år.

MGFs ferske tall viser at det ble solgt 1112 trucker i Norge i tredje kvartal, kvartalet som tradisjonelt er årets svakeste. Det tallet gjør tredje kvartal 2018 til det beste kvartalet noen sinne.

Se tabell nederst for detaljer

Totalt er det solgt 3810 trucker av MGFs medlemsbedrifter så langt i år, noe som er 92 enheter bak rekordåret 2007s tre første kvartal.

Dersom det skal bli rekord, må det selges mer enn 1641 trucker i oktober, november og desember. Det vil i så fall være tidenes beste kvartal.

Alle de store aktørene vi har snakket med i truckbransjen bekrefter den gode tendensen. Markedet vokser i alle segmenter, og at trenden er god også for det siste kvartalet.

Veksten fra de tre første kvartalene i fjor er på 18,5 prosent, mens veksten i tredje kvartal isolert sett er på hele 35,9 prosent. For at det skal bli rekord i 2018, trengs en vekst i fjerde kvartal på 24,9 prosent fra 2017. Det ligger med andre ord an til «close race».

Powered by Labrador CMS