Futurum-suksess til havs

«Mr. Futurum» is still going strong!Guttorm Sand fant leianok engang for en vellykket nettverksamling på blått hav.

Publisert Sist oppdatert

PostNord Logistics disponent la imidlertid denne gangen litt ekstra stas på seilasen i anledning Futurumkonferansens 10-årsjubileum.

Stor ståhei

Det var feiring med stor ståhei på Kielfergen Color Magic denne uken, men som vanlig var utviklingen av morgendagens transport- og logistikkløsninger hovedtema på den tradisjonsrike Futurumkonferansen.

Et 130-talls deltagere samlet seg for å utvikle nye og mer konkurransekraftige løsninger. Ideer ble utvekslet, nye tanker ble født og erfaringer drøftet. "Hvordan skape konkurransekraft med endrede rammevilkår?" og "Hvordan tilpasse organisasjoner for å møte fremtidens krav?"

– Futurum har vært en suksess fra første stund, sier Guttorm Sand som etablerte nettverket for strategiske kunder 16. april 2004.

Inn i fremtiden

Kundene er over 120 Futurum-medlemmer som lager-, distribusjon- og logistikksjefer, daglige ledere, KAMer, eller nærmest alt som kan krype og gå i logistikkens ledersjikt.

PostNords konsernsjef Håkan Ericsson og PostNord Logistics adm. direktør, Robin Olsen, tok oss med inn i PostNord fremtid og ga oss innblikk i den fantastiske reisen siden daværende Posten Sverige kjøpte seg inn som deleier i Tollpost Globe for 10 år siden.

– Den reisen skal fortsette, sier Olsen som viser til en omsetningsøkning fra én til fire milliarder kroner i løpet av disse årene.

1.januar ble som kjent Tollpost Globe historie og skiftet navn til PostNord Logistics, og ble en integrert del av PostNord-konsernet.

E-handel tar kaka

Nå er e-handel med hjemlevering, varebrev og webservices nye og profilerte produkter fra PostNord Logistics, i tillegg til MyPack.

E-handelansvarlig, May-Kristin Willoch, fortalte på Futurum-konferansen om tosifret vekst i 2013, en langt høyere takt enn tradisjonell butikkhandel. PostNord Logistics i Norge tilbyr utlevering på 1279 av PostNord-konsernets totale 5300 utleveringssteder.

Priser og humor

Andreas Stihl AS ble tildelt PostNord Logistics årlige Logistikkpris for optimalisering og utvikling av sendingsstrukturen med blant annet håndholdte verktøy.

Stihl var i sterk konkurranse med Gresvig AS og Max Fritid AS. Clas Ohlson ble tildelt årets miljøpris.

Så får det ikke hjelpe om det ble litt skuffelse å spore da det som skulle være konferansens høydepunkt, Iron Maidens frontfigur Bruce Dickinson, uteble. Han fikk ikke landet sitt eget fly på grunn av tett tåke i Kiel.

Men da den fargerike rockelegenden ikke var blant foredragsholderne bidro den britiske kommunikasjonsekspert og forfatter, Colin Moon, til latter og god stemning likevel. Sigurd Granmark, tidligere anerkjent leder av Adidas-gruppen i Norge og med lang erfaring som leder av internasjonale selskaper, Per Valebrokk, adm. direktør og ansvarlig redaktør i E24 Dine Penger AS, og Alexander Bard, sosiolog og internasjonal musiker bidro til et nærmest komplett foredragsgalleri. Konferansier Øystein Dolmen, kjent fra «Knutsen og Ludvigsen», ledet oss gjennom Futurum-konferansen med både sang og humor. Vel blåst!