Selvkjørende selskap fra Ford

Ford Motor Company oppretter selskapet Ford Autonomous Vehicles LLC for å styrke sin satsing på selvkjørende biler.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet vil omfatte Fords autonome satsing på integrering av selvkjørende systemer, videre forskning og utvikling av autonome kjøretøy, selvkjørende transportnettverk, brukeropplevelse og forretningsstrategi, opplyser Ford i en pressemelding. 

- Ford har gjort store fremskritt i alle deler av den selvkjørende verdikjeden, fra teknologiutvikling til nye forretningsmodeller og brukeropplevelser. Nå er det rette tidspunktet for å konsolidere vår autonome kjøreplattform med et team som kun jobber med dette for å være best mulig posisjonert for fremtiden, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett.

Det nye selskapet vil bli plassert i Fords nye Corktown-campus i Detroit, og vil ha Fords eierinteresser i selskapet Argo AI som jobber med utvikling av selvkjørende løsninger. Ford forventer å investere 4 milliarder dollar i utviklingen av selvkjørende kjøretøy frem mot 2023. Dette inkluderer 1 milliard dollar som skal investeres i selskapet Argo AI.

Det nye selskapet vil bli ledet av Sherif Marakby. Han leder i dag Ford Motor Companys satsing på elektrifisering og autonome kjøretøy.

Powered by Labrador CMS