Ecoguide guider sjåføren av Ford varebiler til å kjøre mer økonomisk.

Ny økokjørings-teknologi på Fords nyttekjøretøy

EcoGuide skal spare eiere av Ford nyttekjøretøy for unødvendige drivstoffutgifter i fremtiden.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå introduserer Ford ny teknologi for nyttekjøretøy som hjelper sjåføren å kjøre mer økonomisk.

Med EcoGuide får du informasjon som gjør at du unngår unødvendig nedbremsing, selv når du ikke ser hindringer i veibanen.

- Alle har opplevd en kraftig nedbremsing når en sving er litt skarpere enn du trodde, etterfulgt av en akselerasjon for å komme opp i hastighet igjen. Med Fords EcoGuide får du hjelp til å unngå denne typen nedbremsinger. Det sparer deg både for stress og drivstoff, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Teknologien bruker nyttekjøretøyets satellittnavigasjon for å forutse situasjoner og gir deg tips for å takle disse på en mest mulig drivstoffeffektiv måte. Kjøremønsteret ditt analyseres, og i instrumentpanelet får du gode råd for å kjøre billigst mulig.

Fra midten av 2019

Ford vil først introdusere EcoGuide på nye 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom fra midten av 2019.

EcoGuide gir sjåføren informasjon om kommende lyskryss, bakker, skarpe svinger og nye fartsgrenser. Guiden gir tips om å bremse ned eller bytte gir ved hjelp av ikoner i bilens instrumentpanel. Det gjør at du unngår unødvendige nedbremsinger og akselerasjoner.

EcoGuide gir også tilbakemeldinger om hvor økonomisk sjåføren kjører. Dette gjøres basert på en analyse av akselerasjon, bremsing og girskifter. Etter hver kjøretur får du en oppsummering av hvor drivstoffeffektiv turen var.

Bedre nyttelast og mer drivstoffeffektiv

Nye 2-tonns Ford Transit får bedre nyttelastkapasitet, og har fått nye motoralternativ som leverer opp til 7 % bedre drivstoffeffektivitet.

Den kan også - som den første i sitt segment (ifølge Ford) - fås med mildhybridløsningen, EcoBlue Hybrid.

Denne har ytterligere 3 % bedre drivstoffeffektivitet sammenlignet med en standard dieselmotor, og er opptil 8 % mer effektiv i urbane miljøer med mye start og stopp-kjøring.

Nye 2-tonns Transit kan også leveres med modem i bilen. Med FordPass Connect kan du få en bedre og mer effektiv flåtestyring, og på den måten redusere driftskostnadene. Ford PassConnect er et modem i bilen som også gir deg muligheten til å overvåke og styre bilens funksjoner fra mobiltelefonen din.

Powered by Labrador CMS