– Vi har fortsatt mye å gjøre, erkjenner samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Per Dagfinn Wolden

- Godset følger den enkleste veien

- Godset følger ikke politiske vedtatte veier, det følger den enkleste veien, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han understreket betydningen av en helhetlig tilnærming til transport og infrastruktur da han innledet på høstkonferansen til NFKK (Nettverk for fjord- og kystkommuner) 16. november.

Samferdselsministeren viste til at Regjeringen har gjennomført en transportreform, men fremhevet at det fortsatt er mye å gjøre for å nå hovedmålene når det gjelder å flytte gods fra vei til sjø og bane.

– Her mangler det fortsatt resultater, ifølge ministeren.

Løsningene

– Løsningen er strukturelle endringer. Alle er for sin egen havn, alle er for transport på sjøen fra sin egen havn. Det resulterer i at godset er spredt, og båtene ikke kommer inn. Færre havner gir større godskonsentrasjoner, sa Dale.

Kritisk til slaktebåt

Det er kritiske røster til at Staten bruker 20 mill. kroner på en slaktebåt som fører fisken rett fra merdkanten til kontinentet. Samferdselsministeren viste til at en her har en målkonflikt og at en må ta et valg mellom mer fisk på sjø eller flere arbeidsplasser på land.

Dale ble også utfordret på fylkesveinettet og digital infrastruktur på kysten. Han var klar på at det statlige nettet og det fylkeskommunale veinettet må sees i sammenheng, og at digital infrastruktur er svært viktig.

Powered by Labrador CMS