ATTRAKTIVT: Mellom E6 og Coops sentrallager C-Log har Fabritius store planer og muligheter for framtidige logistikkbygg. Den markerte tomten eide Fabritius før det omtalte oppkjøpet.

Gjelsten satser på Gardermoen-logistikk

Har sammen med Johan H. Andresen og Veidekke bladd opp en halv milliard for tomt på Gardermoen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har tro på Gardermoen-området som blir et nav i logistikk-Norge på sikt, sier Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.

Han eier 100 prosent av eiendomsselskapet Fabritius, som sammen med Veidekke og Johan H. Andresens Ferd har dannet et felles selskap FFV Gardermoen AS. FFV kjøpte nylig 660 mål tomt ved Gardermoen, og vil dermed få en samlet tomtebase på over 1000 mål i området.

– Vi ser for oss bygging av mellom 400 og 500.000 kvadratmeter bygg på tomtene. Nå kan vi få på plass flere brukere av ulike typer innover i Gardermoen Næringspark, sier daglig leder Erik Stensli i FFV Gardermoen.

- Det er få ledige tomter for lager- og logistikk i nord aksen fra Oslo og vi ser en økende interesse for Gardermoen, som vi anser som et viktig lager- og logistikkområde i årene fremover. Det er også et stort behov fra næringslivet lokalt som ønsker å etablere seg på Gardemoen Næringspark etterhvert som sentrum i Jessheim utvides raskt. Vi er derfor veldig fornøyd med å nå ha en meget stor tomtebase, hvor vi kan tilby ulike produkter tilpasset leietakernes behov, sier Stensli i en pressemelding. 

Videre forteller Stensli at de vil planlegge og tilrettelegge for både mindre og store leietakere innen lager- og logistikk.

Ifølge Finansavisen har FFV betalt rundt 500 millioner kroner for tomtene, som ble solgt av Vilbergmoen Utvikling, som eies av en stor mengde grunneiere i området. Nå håper FFV på å komme i gang med bygging svært raskt.

– Vi håper å få regulert i år slik at vi kan begynne å bygge rundt årsskiftet, sier Stensli.

Han ser for seg oppføring av arealer av ulik størrelse innenfor logistikk, lager og tilhørende kontorvirksomhet.

Den blå tomten eide FFV fra før, mens de nå har kjøpt det grønne arealet.
Powered by Labrador CMS