Statoil valgte Engrospartner

Statoil Fuel & Retail Norge AS har valgt Engrospartner AS som distributør.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen som trer ikraft i løpet av året, omfatter distribusjon av mat, kioskvarer, fritidsprodukter og bilrelaterte produkter til 300 statoilstasjoner i Norge.

Avtalen er femårig med en årlig verdi på ca. en milliard kroner.

- Det er en samlet vurdering av pris og leveringsbetingelser som ligger til grunn for valget av Engrospartner, sier norgessjef Thomas Støkken i Statoil Fuel & Retail.

Avtalen med nåværende grossist NorgesGruppen/ASKO ble inngått i 2008. Etter seks år valgte Statoil Fuel & Retail å konkurranseutsette kontrakten. Etter en grundig vurdering falt valget på Engrospartner som er et selskap i Reitangruppen.

- Vi understreker at vi er fornøyde med jobben ASKO har gjort som grossist, årsaken til konkurranseutsettingen er at avtaleperioden er utløpt, påpeker Støkken.

Overtar i Sverige

I tillegg til eksisterende grossistforsyning har Statoil Fuel & Retail forsyning fra eget sentrallager i den sydsvenske byen Flen. Lageret avvikles i april 2015 og leveransen overtas av Engrospartner.

Engrospartner omsetter for ca. 1,6 milliarder kroner. Selskapet har et 25.000 m2 stort sentrallager på Lillestrøm som rommer 3.000 varelinjer. Med over 6300 leveringer i måneden har Engrospartner et velutviklet logistikksystem. Engrospartner AS (tidligere Narvesen Engros) ble kjøpt opp av Reitangruppen i 1996, og på årsbasis har selskapet nesten 70.000 leveringer av kjøl-, frys- og tørrvarer. Leveransene går til mer enn 1000 kunder over hele Norge.