Enger Transport i Ytre Enebakk har flyttet inn i ny terminal. Foto: Per Dagfinn Wolden
Enger Transport i Ytre Enebakk har flyttet inn i ny terminal. Foto: Per Dagfinn Wolden

Styrker posisjonen med ny terminal

Enger Transport i Ytre Enebakk har flyttet inn i sin nye storstue og terminal.

Publisert

En stolt daglig leder Roger Enger forteller at bygget inneholder kontorbygg med hovedadministrasjon og kjørekontor. – I tillegg kan vi tilby et topp moderne og godkjent verksted med pkk (periodisk kjøretøykontroll) på 2000 kvadratmeter. Vi topper servicen med delelager, dekklager, to vaskehaller og en helautomatisk hall, forteller Enger.

Utearealene har kapasitet til containerlagring. Det er også lagt opp for plugging på strøm for å holde varmen i reefer- og tankcontainere. Det er også anledning til steamoppvarming for tankcontainere, fremholder Enger.

Flyttingen innebærer at Enger Transport har 4000 kvadratmeter bemannet lager til leie i Ytre Enebakk.

Enorm utvikling

Siden Knut Enger etablerte Enger Transport i 1971 med én bil skal selskapet ha kjøpt mellom 425 og 450 biler.

Bare i 2017 venter Enger Transport fem nye Volvo 540, tre Volvo 650, seks Scania 580 (gammel type) og seks Scania 580 (ny type).

I dag teller bilparken 106 biler og 220 containerhengere. Med 40 Hammar lastere er Enger en av Europas største sidelasteroperatører.

Enger Transport har også syv tipphengere for 20" til 40" containere. Noen av disse er også utstyrt med kompressor og cellemater for lossing av bulkcontainere.

Det legges ikke skjul på at målet er å være best på containertransport i Norge. Selskapet kjører alle typer sjøcontainere på chassis ut fra Oslo, Moss, Fredrikstad og Ålesund.

Ålesund-terminal

For noen år siden åpnet også Enger Transport Ålesund AS ny terminal. Det selvstendige selskapet lokalisert sentralt i Ålesund har 22 biler til fast disposisjon, men bruker opptil 25 sidelasterbiler i makrellsesongen.

Disse ekstra bilene blir sendt opp fra Enger i Enebakk. Muligheten for å flytte kapasitet til Ålesund på høsten, gjør at Enger Transport kan levere en unik kundeservice.