Daimler har lagt ved dette bildet av konseptbilen adVance som har flere løsninger som konsernet ser for seg kan komme i daglig bruk i elektriske varebiler om ikke lenge. Men det er etter det MTlogistikk.no kjenner til ikke slike biler som skal slippes ut på tyske veier i hundretall fra 2018 til 2020. Foto: Daimler

Leverer 1500 el-varebiler til partner

Mercedes-Benz Vans har et langvarig strategisk partnerskap med logistikk-/transportselskapet Hermes i Tyskland, og bilprodusenten skal kommende år levere 1500 elektrisk drevne varebiler Hermes.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hermes og Mercedes-Benz Vans starter et pilotprosjekt i Stuttgart og Hamburg i 2018. Ved slutten av 2020 skal Hermes ha 1500 elektriske Vito og Sprinter i sin distribusjonskjøring i bynære strøk over hele Tyskland. Dette opplyser Daimler i en pressemelding.

- Vi er veldig fornøyde med å ha hatt Mercedes-Benz som partner siden 1972. Et viktig poeng for oss nå, er gradvis å gå over til elektrisk drift på vår flåte i byområder. Samtidig fortsetter vi utskifting av våre øvrige biler til Euro 6-kjøretøy med lavt utslipp, sier Frank Rausch som er adm. direktør i Hermes Germany GmbH.

I 2001 testet Hermes en Sprinter med brenselcelle-teknologi i daglig drift. I 2011 satte selskapet den første serieproduserte Vito E-Cell i drift. De to selskapene samarbeider om elektrisk drevne kjøretøy over 3,5 tonn også:

I april 2016 startet Daimler sammen med byen Stuttgart og Hermes en flåtetest med fem betteridrevne Fuso Canter E-Cell.

Mercedes-Benz Vans opplyser i pressmeldingen at det skal investeres 500 millioner euro på fire områder innen 2020. Disse er:  Integrering av ulike tilkoblingsløsninger i varebiler (digital@vans), innovative maskinvareløsninger for varebilsektoren (solutions@vans), nye mobilitetskonsepter for behovsorientert transport av personer og gods (mobility@vans) og utvikling av optimale elektriske drivlinjer som kan skreddersys for spesifikke oppgaver (eDrive@vans).

Partnerskapet med Hermes skal gi Mercedes-Benz Vans erfaring på alle de fire områdene.

Powered by Labrador CMS