Stolte «miljøaktivister»: Gunnar Brattli, salgsdirektør i Volvo Norge og adm. direktør Knut Eriksmoen i Schenker AS.
Stolte «miljøaktivister»: Gunnar Brattli, salgsdirektør i Volvo Norge og adm. direktør Knut Eriksmoen i Schenker AS.

– En milepæl for varetransporten

DB Schenker og Volvo Norge inngikk på Zero-konferansen onsdag intensjonsavtale om kjøp av flere store elektriske lastebiler.

Publisert

Dette kan bli de første serieproduserte lastebiler som ruller på norske veier.

– En milepæl, sier Christine Holtan Bøgh i Zero, etter signeringen i Skur 13 i Oslo.

Skriver transporthistorie

Dette innebærer at Schenker og Volvo allerede neste år står for en milepæl i norsk transporthistorie.

– Vi investerer nå i tyngre elektriske kjøretøy for å oppnå målsettingen om 100 prosent utslippsfri varelevering i Oslo i løpet av 2020, sa adm. direktør Knut Eriksmoen i Schenker AS etter signeringen av avtalen, og understreket at han er stolt av å representere en miljøambassadør til Oslo som europeisk miljøhovedstad i 2019.11.06.

Avtalen innebærer at Schenker forplikter seg til kjøp av tre 16-tonns lastebiler av merket Volvo FL electric i første omgang.

Samme produksjonslinje leverer også lastebil på 26 tonn (FE electric).

Samhandling

– Med våre nye elektriske biler møter vi både miljøkrav og behovene kundene har for å utføre driftseffektive leveranser, sier Gunnar Brattli, salgsdirektør i Volvo Norge.

– Endelig kommer en av de store lastebilprodusentene i gang med serieproduksjon av store elektriske kjøretøy for bydistribusjon. Dette baner også vei for produksjon og utrulling av tyngre utslippsfrie lastebiler og trekkvogner, og som samlet vil bidra til store utslippskutt i tungtransporten, sier Christine Holtan Bøgh i Zero.

Powered by Labrador CMS