DSV med milliardoppkjøp

Den danske logistikkgiganten blir enda større og kaprer markedsandeler i USA.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DSV inngikk fredag en avtale om oppkjøp av det amerikanske logistikkselskapet UTI Worldwide, opplyser selskapet i en pressemelding. Prisen skal ligge på 1,35 milliarder dollar, eller ganske nøyaktig 11 milliarder kroner.

UTI er et verdensomspennende selskap med 21.000 ansatte i 58 land, med en omsetning på 3,9 milliarder dollar.

DSV vil med oppkjøpet styrke seg vesentlig i det amerikanske transportmarkedet, og vil ventelig øke DSVs omsetning med omkring 50 prosent.

- Det er en stor glede for meg å offentliggjøre det første skrittet mot en sammenslåing av UTI og DSV. Vi komplementerer hverandre godt inne både forretningsaktiviteter og geografi. Sammen vil vi stå enda sterkere og kunne utnytte de forretningsmessige synergier samt større geografisk rekkevide til inntekt for aksjonærer, kunder og ansatte. Vi ser frem til å forene kreftene og ønske våre nye kolleger i UTI velkommen hos DSV, skrive styreformann i DSV Kurt K. Larsen.

Også ledelsen i UTI gir uttrykk for glede over oppkjøpet.

- Vi arbeider innenfor en bransje hvor stordriftsfordeler er essensielle. Ved å gå sammen med DSV, kan vi tilby kundene vesentlig større verdi, våre ansatte mange fremtidige muligheter samtidig som at det er særdeles finansielt attraktivt for våre aksjonærer. UTIs har derfor enstemmig godkjent avtalen med DSV og anbefaler varmt våre aksjonærer å ta i mot tilbudet.

Til sammen vil omsetningen for de to selskapene være på rundt 13 milliarder dollar (2014-tall). Totalt vil antall ansatte være 44.000 fordelt på 84 land, 848 kontorer og 339 logistikksentre. 

Powered by Labrador CMS