TRICKY BUSINESS: UECC-skipet «Spica Leader» med de først ankomne trikkene til Sporveien. Foto: Drammen Havn.
TRICKY BUSINESS: UECC-skipet «Spica Leader» med de først ankomne trikkene til Sporveien. Foto: Drammen Havn.

Tar imot 87 trikker

Drammen havn skal ta imot 87 trikker til en verdi av fire milliarder kroner. De første har ankommet.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er mange typer prosjekt-laster og maskiner som kommer inn over Drammen havn, sammen med lossingen av nye biler. Denne gangen dreier det seg om 87 nye trikker til en samlet verdi av fire milliarder kroner. Disse fraktes sjøveien fra Pasajes i Spania, via Zeebrugge og videre til Drammen havn, sier assisterende havnedirektør Ivar Vannebo.

Miljøvennlig transport

Trikke-lossingen er et resultat av at Sporveien i 2018 inngikk en kontrakt med den spanske leverandøren CAF. Kontrakten dreide seg om levering av nye og mer energieffektive trikker til hovedstaden.

De to første trikkene til Oslo kommune ble losset i land på Drammen havn allerede i midten av september. Vel i havn gikk turen videre med spesialtransport på vei til Oslo.

Kommer i puljer

Det var UECC og deres bilskip «Spica Leader», som leverte de aller første trikkene. Ytterligere fire trikker vil bli levert i 2020. Fra og med slutten av 2021 vil resten av trikkene etter alt å dømme bli fraktet med de nye og miljøvennlige LNG-batterihybridskipene til UECC. Alle trikkene skal være i drift innen slutten av 2024, opplyser Drammen Havn.

Sporveien er heleid av Oslo kommune. Konsernet er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser – for 2019 hele 269 millioner fordelt på datterselskapene Sporveien Trikken, Sporveien T-banen og Unibuss. Konsernet har om lag 3.350 ansatte og en omsetning på 4,8 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS