Samarbeid om døgnhvileplasser

Samferdselsministeren ønsker samarbeid med bensinstasjoner for å gi yrkessjåfører mulighet til forsvarlig hvile langs norske veier.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulike deler av transportnæringen og drivstoffleverandørene møtte 6. juni samferdselsministeren for å drøfte ulike løsninger.

- Det er et stort, udekket behov for døgnhvileplasser langs norske veier. Et dårlig tilbud gjør at sjåførene kan få dårlig utnyttelse av arbeidsdagen. Det kan gå ut over sikkerheten dersom sjåførene ikke følger regelverket for kjøre- og hviletid. Vi ønsker å stimulere til at det utvikles et bedre tilbud som gir sjåførene gode sanitærforhold, mat og trygge omgivelser når de stopper, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

- Jeg opplevde en bensinstasjonsbransje som ser muligheter, og som var veldig konstruktive i sine ønsker fra staten. Vi bør derfor kunne finne løsninger raskere og i tettere samarbeid med bransjen enn det som har vært planene så langt. Det handler blant annet om regelverk og arealer, imøtekommenhet fra Vegvesenet og tilgang på informasjon for sjåførene.

I første omgang startes et arbeid med registrering av og skilting til eksisterende døgnhvileplasser. Dette skal etter planen gjøre vegvesenets kompetanse og tilbud mer tilgjengelig for næringslivet. Samferdselsministeren ønsker å ha tett kontakt for å avklare hvordan et samarbeid mellom staten og bensinstajonsbransjen kan utvikle seg videre.

 

Powered by Labrador CMS