Marks & Spencer valgte DHL i Norge

Noe av det mest engelske man kan tenke seg, har inntatt Norge.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 20. november åpnet Marks & Spencer i Oslo. I første omgang kun en matbutikk på 150 kvm hos Steen og Strøm. Men intensjonen er å utvide både antall butikker og sortement.

Alt med Marks & Spencer skal være britisk. Det betyr at for eksempel kylling eller storfe i forpakningene ikke kan hentes i Norge, men i Storbritannia.

Bestiller to ganger i måneden

Det krever en god del av logistikken og Marks & Spencer har valgt DHL Supply Chain til å ta seg av den delen i Norge.

- Meningen er å bestille tørrvarer fra Bradford i England og frysevarer fra Bedworth to ganger i måneden, sier  Espen Vessang Nielsen. Han er ansvarlig for logistikken til Marks & Spencer på dette prosjektet.

- Vi kan jo ikke tilby ferskvare ennå, sier han. - For dette kommer med båt til Moss og deretter med bil til DHLs lager i Vestby, bare noen kilometer unna. Her finnes både frysecontainere og opptiningsmuligheter. DHL Supply Chain tar seg også av all tollbehandling, sier en fornøyd Vessang-Nielsen. 

Tiner bakevarer

Han vil gjerne avvente de to første ukene i Norge før han kan gi en klarere formening om hvordan vareflyten går, men bakervarene, som er sentrale hos Marks & Spencer, blir tint og gjort klare kvelden i forveien før de entrer butikken.

Marks & Spencer er et begrep for de fleste nordmenn på handletur til London. De fleste har nok kjøpt enten undertøy eller andre tekstiler, men sjelden mat.

- Vi har en intensjon om å utvide varetilbudet og etablere butikker også i Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand, sier Marianne Fossum, leder av London Calling, selskapet som sørger for importen av Marks & Spencer til Norge.

Tyvstart

Åpningen hos Steen og Strøm var som en tjuvstart å regne. Varehuset har vært gjenstand for renovering og åpner offisielt igjen neste uke.

Marks & Spencer har 455 butikker internasjonalt, men først nå, som den 456. så er det altså Norges tur. Skandinavia har i det hele tatt vært gjenstand for liten oppmerksomhet fra det britiske selskapets side. Ved siden av Norge er det kun to steder i Finland som har åpnet butikker her nord. Kanskje det har noe å gjøre med den enorme trafikken vi nordmenn i første rekke representerer til den britiske hovedstaden.