Marks & Spencer valgte DHL i Norge

Noe av det mest engelske man kan tenke seg, har inntatt Norge.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 20. november åpnet Marks & Spencer i Oslo. I første omgang kun en matbutikk på 150 kvm hos Steen og Strøm. Men intensjonen er å utvide både antall butikker og sortement.

Alt med Marks & Spencer skal være britisk. Det betyr at for eksempel kylling eller storfe i forpakningene ikke kan hentes i Norge, men i Storbritannia.

Bestiller to ganger i måneden

Det krever en god del av logistikken og Marks & Spencer har valgt DHL Supply Chain til å ta seg av den delen i Norge.

- Meningen er å bestille tørrvarer fra Bradford i England og frysevarer fra Bedworth to ganger i måneden, sier  Espen Vessang Nielsen. Han er ansvarlig for logistikken til Marks & Spencer på dette prosjektet.

- Vi kan jo ikke tilby ferskvare ennå, sier han. - For dette kommer med båt til Moss og deretter med bil til DHLs lager i Vestby, bare noen kilometer unna. Her finnes både frysecontainere og opptiningsmuligheter. DHL Supply Chain tar seg også av all tollbehandling, sier en fornøyd Vessang-Nielsen. 

Tiner bakevarer

Han vil gjerne avvente de to første ukene i Norge før han kan gi en klarere formening om hvordan vareflyten går, men bakervarene, som er sentrale hos Marks & Spencer, blir tint og gjort klare kvelden i forveien før de entrer butikken.

Marks & Spencer er et begrep for de fleste nordmenn på handletur til London. De fleste har nok kjøpt enten undertøy eller andre tekstiler, men sjelden mat.

- Vi har en intensjon om å utvide varetilbudet og etablere butikker også i Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand, sier Marianne Fossum, leder av London Calling, selskapet som sørger for importen av Marks & Spencer til Norge.

Tyvstart

Åpningen hos Steen og Strøm var som en tjuvstart å regne. Varehuset har vært gjenstand for renovering og åpner offisielt igjen neste uke.

Marks & Spencer har 455 butikker internasjonalt, men først nå, som den 456. så er det altså Norges tur. Skandinavia har i det hele tatt vært gjenstand for liten oppmerksomhet fra det britiske selskapets side. Ved siden av Norge er det kun to steder i Finland som har åpnet butikker her nord. Kanskje det har noe å gjøre med den enorme trafikken vi nordmenn i første rekke representerer til den britiske hovedstaden.

Powered by Labrador CMS