DHL investerer milliarder i Finland

DHL Express Finland vil bygge et logistikksenter ved Helsinki-Vantaa lufthavn. Det nye anlegget, med en totalinvestering på 100 millioner euro, vil være operativ i 2025.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DHL Express Finland skal bygge et logistikksenter ved Helsinki-Vantaa lufthavn for å betjene internasjonal flyfrakt. DHL Express investerer rundt 100 millioner euro i nye lokaler og teknologi i Aviapolis-området i hele leieperioden. Det nye senteret vil håndtere all innkommende og utgående Express-forsendelser i Finland og forventes å stå ferdig i andre halvdel av 2025.

Den økte etterspørselen etter DHL Express-forsendelser i Finland, drevet av internasjonal netthandel og betydelig vekst i alle kundesegmenter, har vært årsaken til behovet for det nye anlegget. 

Den nye terminalen vil være på omtrent 16.000 kvadratmeter, mer enn dobbelt så stor som dagens terminal i Vantaa. Det automatiserte sorteringsanlegget vil kunne håndtere rundt 6500 enheter per time, og 90 direkte lasteramper muliggjør effektiv sortering av forsendelser direkte fra transportbåndet til leveringsbilene. 

Den nye Helsinki-terminalen er en del av en omfattende infrastrukturoppgraderingsplan for DHL Express-nettverket. Tilsvarende anlegg er under bygging i München, og en ny Express-hub ble åpnet i København for noen måneder siden. I Finland ble en ny toppmoderne Express-terminal på 5000 kvadratmeter fullført i Pirkkala i 2019.

Powered by Labrador CMS