Kjempepandaer «godt fornøyd» med DHL

I løpet av helgen var de to kinesiske kjempepandaene Hao Hao og Xing Hui på litt av en reise.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DHL Express fraktet i helgen to kjempepandaer over 8000 kilometer fra Kina til Belgia.

Ifølge DHL var pandaene selv meget godt fornøyd med reisen, uten at det kommer frem hvordan det er blitt kommunisert.

- DHL er svært stolte over å kunne hjelpe Hao Hao og Xing Hui. Vi har støttet en rekke bevaringsprosjekter de senere år, og det er ekstra givende å jobbe med utrydningstruede dyrearter, sier Charlie Dobbie, viseadministrerende direktør i Global Network Operations i DHL Express.

- For øvrig virket våre passasjer å være fornøyd med flyreisen, og det er ekstra hyggelig, legger han til.  

Hunnpandaen Hao Hao og hannpandaen Xing Hui – begge fire år – startet sin reise fra China Conservation and Research Center i Chengdu, Kina, 22. februar. De endte sin reise i sitt hjem i dyrereservartet Pairi Daiza i Belgia påfølgende dag.

De to kjempepandaene ble transport i en Boeing 767 fra DHL. Med på reisen fulgte et team på to dyrepassere og en veterinær, sammen med over 100 kilo bambus. For å sikre kjempepandaene en raskest mulig ankomst, omorganiserte DHL sitt globale rutenettverk, slik at reisetiden var på under 24 timer.     

- Det er et privilegium å samarbeide med en logistikkspesialist som DHL, og kunne dra nytte av deres unike erfaring. Dette har vært et ekstraordinært eventyr for alle involverte.  Vi er svært takknemlig for DHL sin støtte til dette viktige og historiske prosjekt. Hao Hao og Xing Hui har vært i de beste hender, sier Eric Domb, grunnlegger og president i dyrereservatet Paira Daiza.

Det er planlagt at Hao Hao og Xing Hui skal være over 15 år i dyrereservatet Paira Daiza, hvor over 5.000 dyr lever sammen. Her skal de to kjempepandaene delta i et spesialutviklet avlsprogram, hvis hensikt er å avverge utryddelsen av truede dyrearter.   

 

Powered by Labrador CMS