Helikopter-ekspress til London

Onsdag ble de første pakkene og brevene levert med DHLs nye helikopter-ekspress i London.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye helikopterekspressen går fra Heathrow til Londons finanssentrum, og garanterer dermed at dokumenter fra USA når mottakere i London innen et døgn.

- Ved å ta i bruk helikopteret på deler av transporten vil tidsbruken på leveranser av viktige dokumenter fra finansielle sentre som New York, Boston og Chicago til London reduseres til kun én dag, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express i Norge.

Helikopterets store fordel er at det flyr rett over Londons notoriske rushtrafikk, og reduserer transporttiden fra Heathrow med en time.

I tiden fremover vil DHLs helikopterleveranser operere med én daglig flyvning fra Heathrow flyplass til London sentrum.

På landingspunktet i sentrum venter en DHL Express-bil for å fullføre de siste kilometerne av turen. Kundene er leverandører av finansielle, juridiske og andre rådgivende tjenester.

Det er første gang i Europa at man introduserer denne tjenesten. DHL Express har fra før etablert tjenesten i New York og Los Angeles med stor suksess.

- Landegrenser viskes ut, og globaliseringen blir tydeligere for hver dag som går. Logistikkbransjen må følge denne utviklingen, og vi er stadig på utkikk etter innovative løsninger som gjør at vi kan levere pakker og dokumenter enda raskere til våre kunder, fortsetter Aarbog.

Helikopteret som skal benyttes til ekspressleveransene er et Bell 206 Jet Ranger, med kapasitet til å frakte over 300 kg brev og pakker.

Powered by Labrador CMS