Å gjøre tollbehandlingen i «skyen» kan ha flere fordeler.

Tollkundene flykter til skyen

Over 50 kunder valgte skyløsning fra Descartes til sin tollhåndtering i 2020.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2020 var et fremgangsrikt år for Descartes. Det canadiske selskapet har nordisk kontor i Malmö, og leverer løsninger innenfor ruteoptimering, tollhåndtering og Transport Management til bedrifter over hele verden.

Over 50 kunder valgte å gå over til Descartes skybaserte toll-løsning GCT i fjor. En utvikling som har pågått i noen år, men som virkelig ble intensivert i forbindelse med at pandemien skjøt fart.

Lars Persson, salgssjef Norden, og ansvarlig for toll, mener at utviklingen riktignok har gått raskere enn det som selskapet planlagte, men at fjorårets store migrering av kunder ikke overrasker ham.

Lars Persson, salgssjef Norden i Descartes.

- Vi hadde sett for oss at mange av kundene våre skulle gjøre forflytningen til skyen i løpet av de kommende årene, men at det skulle gå så fort hadde vi vel ikke regnet med. Vi ser nå hvordan kundene våre, ved å ha alt i skyen, får en betydelig enklere og smidigere håndtering av tollprosessen, noe vi naturligvis er opptatt av. Hvis vi kan gjøre det lettere for kunden og redusere den administrative belastningen, har vi lykkes. Jeg tror at vi i tiden fremover kommer til å få se flere kunder som velger våre løsninger, ettersom den gir raske og tydelige effekter på virksomheten, sier Lars Persson.

Flere fordeler i vente

Å gå over til en skybasert tollhåndtering har flere fordeler. Kundene får blant annet mulighet til å motta og håndtere tolldokumenter elektronisk, og automatisk generere eksport- og importdokumentasjon i en helt integrert prosess.

- Vår toll-løsning GCT er først og fremst rettet mot bedrifter med høye krav til en effektiv toll- og transporthåndtering, og samtlige av de kundene som nå har gått over til skyen har nettopp slike høye krav til sine leveranser. Av erfaring vet vi at GCT hjelper med å redusere våre kunders kostnader for tollhåndteringen og automatisere deres tollprosesser. Det kommer til å bli veldig spennende å fortsette å jobbe sammen med disse kundene for at de skal få enda bedre kontroll over leveransene sine, sier Lars Persson.

- Ser store gevinster

Et av de selskapene som har valgt å gå over til GCT er HallandsHamnar, en av Sveriges ti største havner, og som i dag regnes som moderne logistikkselskap.

Virksomheten, som holder til i Halmstad og Varberg, tilbyr kundetilpassede helhetsløsninger innen områdene havn, terminal og lagertjenester. For å fortsette å kunne skape vekst, gi langsiktig god lønnsomhet og være en fordel for utviklingen på vestkysten, valgte selskapet å innføre tollhåndtering fra Descartes.

- Vi valgte GCT fordi vi ganske enkelt ser store gevinster med det. Vi ser stadig forbi vår måte å jobbe på og hvilke verktøy vi tar i bruk, for å bli smartere og mer effektive. Med GCT-løsningen fra Descartes blir det betraktelig enklere å ta hånd om tollhåndteringen og våre kontakter med forskjellige speditører, sier Henrik Nanfeldt, operatørsjef hos HallandsHamnar.

Powered by Labrador CMS