Pressesjef Haakon Nikolai Olsen forteller at PostNord har sendt permitteringsvarsel til nesten samtlige ansatte før streiken eventuelt trappes opp fredag.

Permitteringsvarsel til nesten alle ansatte

Fra fredag rammer streiken logistikkbransjen hardt.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt 25.000 medlemmer i LO og YS er i streik, og fredag tas ytterligere 15.000 ut. Streikeuttaket fredag vil ramme transport- og logistikk-sektoren hardt. 15 avdelinger hos PostNord og 16 avdelinger hos Schenker blir berørt ved en eventuell opptrapping av streiken fredag.

Derfor har PostNord valgt å sende permitteringsvarsel til nesten alle ansatte, forteller pressesjef Haakon Nikolai Olsen til Nettavisen.

– Omfanget er så stort at det ikke vil være mulig å drive forsvarlig så lenge streiken pågår. Derfor er vi tvunget til å permittere alle ansatte, med noen få kritiske unntak, sier Olsen.

Permitteringsvarslene gjelder fra fredag. PostNord vil komme med informasjon om hvordan dette rammer kundene.

Hos Schenker vurderer man situasjonen fortløpende.

– Vi må ta en fot i bakken, sier kommunikasjonssjef Nils Petter Buer til Logistikk Inside. Han henviser til opplysninger på selskapets hjemmesider.

Der står det blant annet, om konsekvensene av streiken: «Selskapet vil av den grunn ikke kunne opprettholde normal drift med de ansatte som er uorganiserte og eller organisert i andre forbund. Det vil være særlig vanskelig å opprettholde produksjonen for alt gods som skal terminalbehandles. Søknader om dispensasjon (som avgjøres av LO), sendes din kundekontakt i Schenker. Søknader må ikke påregnes innvilget hvis det ikke handler om «liv og helse».»

Også fem avdelinger ved Rema Distribusjon, Skanlog og Schibsted Distribusjon blir rammet ved en opptrapping fredag.

Se hele listen over de som tas ut i streik fra fredag på LOs hjemmesider her.

Powered by Labrador CMS