Har fraktløsningene fra Asia

- Vår påstand er at det er gode muligheter for effektivisering av deler av importlogistikken hvis man knytter teknologi, kompetanse og nettverk sammen.

Publisert Sist oppdatert

Det understreket DB Schenkers air & sea-frontere Lars Arne Brøttem og Knut Eriksmoen på Schenkers seminar om bord på DFDS Seaways på Vippetangen i Oslo nylig.

- Trenger du spredning av gods fra Asia til Norge? Ja, så har vi fraktløsningene, understreker de.

Parhestene Brøttem/Eriksmoen forteller at containerfrakten har endret seg og står overfor drastiske endringer fremover.

Smartingen vinner

- Den som finner de smarte løsningene er vinneren. Kina er på mange områder verdens fabrikk og veksten vil fortsette med innovative løsninger. Det er derfor nødvendig for alle virksomheter å møte utviklingen, sier Brøttem.

Sammen med det norske innlandsnettverket tilbyr Schenker komplette løsninger – ikke bare deler av logistikkjeden. Den norske organisasjonen har på lik linje med den kinesiske organisasjonen kompetanse på utvikling av robuste transport- og logistikktjenester. Men mye av styrken ligger i nettverket med 95.000 ansatte, 2000 lokaliseringer i 130 land.

– Løsningene er ofte prosjekt- eller sesongbaserte, og kunden får en egen prosjektkoordinator som på vegne av kunden håndterer all planlegging. Det være seg valg av konsolideringspunkt i Asia, konsoliderings- og lasteplan og endelig distribusjonsplan hjemme i Norge. Videre har kunden en fast kontaktperson som håndterer alle driftsoperative henvendelser uavhengig av hvor sendingen befinner seg, forteller Eriksmoen.

Krevende

Han legger ikke skjul på at arbeidet er meget krevende, men at kontakten har et prosjektteam med spesialister i ryggen.

- Det gir kunden den nødvendige trygghet. Teamet har tett kontakt med DB Schenker i Asia og sikrer kontinuitet og god oppfølging, understreker Eriksmoen.

Varene konsolideres i Asia, for videre transitt og frakt til Europa og direktedistribusjon til mottaker i Norge. Med egne anlegg i Beijing, Shenyang, Dalian, Shanghai, m.fl. tilbyr Schenker innhenting, sortering, merking, konsolidering og andre tjenester før distribusjon til Europa.

- Folk i Østen er nok mer fortrolig med handel enn kanskje vi liker å tro. De er meget profesjonelle og effektive. Det nyter vi godt av. De finner løsninger og får frem godset på en imponerende måte. Fordelen for norske kunder er jo at de gjennom DB Schenker i Norge har direkte tilgang til spisskompetanse over hele Kina og ellers i Asia. Våre kontorer i Asia har daglig store kompliserte oppdrag for verdens ledende selskaper innen alle mulige bransjer, forteller parhestene Lars Arne Brøttem og Knut Eriksmoen.