Karmsund Havn har opplevd stor vekst i containertrafikken de siste årene.

Rekordvekst i Karmsund

Containerveksten i Karmsund Havn fortsetter i 2018 etter rekordåret 2017.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2017 opplevde Karmsund Havn et rekordår, hvor spesielt containersegmentet opplevde en sterk vekst. Totalt passerte det 28.000 TEU (20ft containere) over kai i 2017, en økning på hele 34 prosent sammenliknet med 2016, opplyser havnen i en pressemelding.

Veksten fortsetter i 2018, og etter årets første måneder noterer havnen seg for en vekst i containertrafikken på 29,6 prosent. Den optimistiske prognosen for 2018 var en økning på 25 prosent. Over 10.400 TEU har passert over kai i årets fire første måneder.

- Karmsund Havns utvikling innenfor containermarkedet er meget tilfredsstillende. Veksten ligger over prognosene og dersom trenden holder ut året, vil vi passere 40.000 TEU (containere) i år, sier havnedirektør Tore Gautesen.

- Regionen har et næringsliv i kontinuerlig vekst, med høy aktivitet, kombinert med at rederiene og vareeierne stadig velger å flytte mer gods over fra vei til kjøl. Det er svært positivt at short sea (intra europeisk last) øker betydelig, det betyr at en lykkes med å overføre gods fra vei til kjøl, og samtidig fjerne langtransport fra veinettet, legger Gautesen til.

Powered by Labrador CMS