Grunnlegger og CEO Peter Thomsen sitter igjen med over en milliard kroner etter salget.

Consignor selges for 1,5 milliarder

Internasjonalt oppkjøpsfond overtar 70 prosent av det norske programvareselskapet Consignor.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Consignor har utviklet en programvaretjeneste med en misunnelsesverdig markedsposisjon, og en sterk kundebase, sier partner i Francisco Partners, Petri Oksanen, i en pressemelding. I 23 år har Peter Thomson eiet og drevet Consignor Group. Nå selger han 70 prosent av aksjene til PE-fondet Francisco Partners for 1,5 milliarder kroner, opplyser selskapet i en melding.

– Våre kunder er blant verdens mest suksessrike netthandel- og industriselskaper, som alle forventer at Consignor kan fortsette å vokse og utvikle seg for å støtte dem med komplekse leveranser både nå og med fremtidige vekstambisjoner, sier Peter Thomasen.

Consignor leverer en programvareplattform som tar seg av alle prosessene innen frakt og levering, og gir kundene en integrert, bærekraftig og komplett leveringsløsning. Selskapet har kontorer i Danmark, Sverige, Finland, Romanai og USA i tillegg til hovedkontoret i Oslo.

– Vi er begeistret over å slå oss sammen med Peter og hans team og tror fullt og fast på at de er plattformen vi bør støtte i denne spennende bransjen, sier Mario Razzini i Francisco Partners. Razzini vil også tre inn i Consignors styre.

Consignor ble grunnlagt i 1997, har over 160 ansatte og en omsatte i 2018 for 19 millioner euro. Selskapet har vokst til å bli en av de største leverandørene innen delivery management-programvare.

– Consignor har utviklet en programvaretjeneste med en misunnelsesverdig markedsposisjon, og en sterk kundebase, sier partner i Francisco Partners, Petri Oksanen, i en pressemelding.

Francisco Partners har kontorer i San Francisco, New York og London, og har siden oppstarten for 20 år siden investert mer enn 300 teknologiselskaper.

Powered by Labrador CMS