Norwegian skjøt gullfuglen

Cato Hoberg er ansatt som forretnings- og it-utvikler i Norwegian Logistics AS.

Publisert Sist oppdatert

Noen vil kanskje si at Norges ledende rådgivningsselskap innen transport og logistikk har skutt gullfuglen.

Som Business Development/IT i Norwegian Logistics får logistikknerden Cato Hoberg utøve det han er spesialist på. Han betraktes som en av Norges mest erfarne og kunnskapsrike logistikere.

Logistikk og it

I 2013 ble Hoberg ansatt som Business Manager i Centiro med hovedkontor i Borås i Sverige. Da hadde han jobbet i fire år som eServices Project Manager i KGH Customs Services. Centiro er et privat selskap som tilbyr logistikkløsninger som Supply Chain Visibility, Transport Management, Return Management, Service Delivery og E-commerce Fulfillment. Tidligere i år sluttet Hoberg i Centiro, og har vært ledig en stund på markedet inntil ansettelsen i Norwegian Logistics nylig.

Hoberg hadde 15 års erfaring fra ulike speditør- og logistikkselskaper da han begynte i IT-bransjen. Han ønsket å opprettholde kontakten med logistikkfaget, samtidig som han så en stor fordel i å opprettholde nettverket, både sosialt og profesjonelt.

Hobergs utviklingsarena

Han har hatt Logistikkforeningen som utviklingsarena, som han hadde sitt første møte med i 1999. Da ble han rekruttert som medlem av sin gode venn og mentor Andreas Brevik på Røroskonferansen.

Hoberg trakk seg som styreleder i Logistikkforeningen.no for snart to år siden. Nye krefter overtok stafettpinnen som leder både i Østlandsstyret og Hovedstyret.

Han har bemerket seg som en ildsjel med sterk «fronting» av Logistikkforeningen. Hans gode kommunikasjonsevne, ikke minst i forhold til nett-mediet, fremheves som en spesiell egenskap hos Hoberg. Foreningen sitter i dag på de største informasjonskanalene innen målgruppen på sosiale media.