Den største 4-veistrucken

Ingen i Norge er større enn Combilift C15000.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Oljeservicefirmaet Weatherford Norge AS på Forus mottok nylig landets største 4-veistruck, og ser frem til å løfte både tyngre og mer sikkert i fremtiden.

Det er den norske Combilift-importøren Materialhåndtering som har levert kraftpluggen, en Combilift C15000. C'en står naturligvis for Combilift, og da er det ikke vanskelig å slutte seg til at 15000 står for maksimal løftekapasitet, i dette tilfellet regnet ved lastesenter på 1100 mm.

Combilift er verdens ledende produsent av arealeffektive 4-veistrucker og leverer maskiner med løftekapasitet helt opp til 25 tonn (lastesenter 1200 mm). Norge har helt siden den irske truckprodusenten ble etablert for 15 år siden vært et viktig marked for Combilift, og de første truckene som ble solgt utenfor Irland var det Materialhåndtering som sørget for. Men til nå har de største maskinene her til lands vært C14000 med lastesenter 600 mm. Ifølge disponent Jørund Woll har firmaet levert 5-6 av disse i Norge.

- C15000 har jo ikke bare ett tonn høyere løftekapasitet, den har jo også et helt annet lastesenter. Det gir trucken mye større kapasitet, sier Woll.

Trucken er levert av Materialhåndtering, men det er Cargotec som har kjøpt den, for så å lease den videre til Weatherford Norge AS. Cargotec er Weatherfords truckleverandør innen stortrucksegmentet, mens Jungheinrich leverer de mindre truckene.

Powered by Labrador CMS