Ny toppsjef i Dachser

Burkhard Eling er ny CEO i Dachser.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eling etterfølger Bernhard Simon, som overtar som leder av det familieeide selskapets Supervisory Board i midten av 2021.

Eling er 49 år og begynte i Dachser i 2012 som deputy head for enheten Finance, Legal and Tax. Han gikk inn i ledelsen som CFO (Chief Financial Officer) året etter, og har siden vært ansvarlig for logistikkleverandørens strategiske program for idéskaping og innovasjonsledelse på konsernnivå.

Eling har en grad i produksjonsteknikk og kom til Dachser fra ingeniør- og tjenestegruppen Bilfinger SE. Der var han leder for avdelingene for controlling og internal audit, CFO for et amerikansk datterselskap og for en internasjonal leverandør av facility management services. Eling startet sin karriere hos entreprenørselskapene Hochtief AG og Philipp Holzmann AG.

- Sammen med resten av ledelsen tar jeg over et ekstremt robust og raskt voksende selskap som har klart å holde stø kurs selv under utfordringene som koronapandemien har ført med seg. Medarbeiderne i Dachser har med sin enorme fagkunnskap og sitt store engasjement lyktes i å opprettholde forsyningskjedene til de globale kundene våre selv under ugunstige forhold», sier Burkhard Eling.

Dachser gjør også flere endringer i ledelsen.

Alexander Tonn er ny i ledelsen i Dachser fra 1. januar 2021. Som COO Road Logistics vil han være ansvarlig for det europeiske landtransportnettverket for industrivarer og mat.

Stefan Hohm, 48, skal lede den nyopprettede enheten IT & Development som CDO (Chief Development Officer). Hohm har jobbet for Dachser i 27 år, og har i løpet av denne tiden blant annet ledet avdelingene i Erfurt (Thüringen) og Hof (Oberfranken).

Burkhard Elings etterfølger som CFO er Robert Erni. Han er en internasjonalt erfaren finanssjef innen logistikk, og overtok som CFO 1. januar 2021 etter en induksjons- og overgangsfase på fire måneder.

Powered by Labrador CMS