Sikret seg sentral logistikktomt

Bulk Infrastructure har kjøpt to bygg og 65 mål tomt på Langhus.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eiendommene Bulk har sikret seg, er Snipetjernveien 3 og 9 i Regnbuen Næringspark i Nordre Follo kommune. Selger er Ferd Eiendom.

- Dette er en av indrefiletene i Norsk logistikkeiendom, sier Peder Nærbø, gründer og hovedeier i Bulk Infrastructure.

- Sist dette bygget ble omsatt i 2011, hadde vi nettopp kjøpt 300 mål tomt av Ski kommune for å skape Bulk Park Fugleåsen. En park med ni leietagere og 80.000 kvm moderne logistikkanlegg på andre siden av veien for Snipetjernveien, sier Nærbø.

- Den gang var vi fullt investert i Fugleåsen, men i dag er situasjonene helt annerledes. Så da muligheten kom med å kjøpe dette bygget, med kanskje Norges beste beliggenhet for Oslo-distribusjon, ville vi være med, sier Nærbø entusiastisk.

Snipetjernveien 3 og 9 ble bygget for matgrossisten Kjeldsberg som senere ble en del av Rema 1000. Den nære beliggenheten til E6 og Oslo er viktig årsak til Bulks investering. Selskapet ser dette som en konkurransefordel i et økende e-handelsmønster. I dag er Brødrene Dahl og OneMed leietakere, men Bulk ser betydelig utviklingspotensial for å legge til rette for eksisterende eller nye leietageres fremtidige behov.

Ny strategi

Hovedeier Peder Nærbø (t.v) og CEO Jon Gravråk i Bulk Infrastructure Group AS.
Hovedeier Peder Nærbø (t.v) og CEO Jon Gravråk i Bulk Infrastructure Group AS.

Bulk har tidligere hatt fullt fokus på utvikling, og ferdige prosjekter er ofte blitt solgt til leietaker eller investorer, mens noe er blitt forvaltet av Bulk selv.

Som en del av vekststrategien fremover, vil Bulk komplementere utviklingsposisjonen med oppbygging og aktiv forvaltning av en rendyrket logistikk- og industriportefølje. Selskapet vil øke utviklingstakten av nybygg både på Østlandet og i nye regioner og i større grad beholde egenutviklede prosjekter. Strategiske oppkjøp av eksisterende bygg er nå en del av en endret kurs for selskapet.

- Vi forventer å gjøre flere strategiske oppkjøp fremover. I kombinasjon med fortsatt høy takt på nyutvikling vil denne type oppkjøp bidra til å styrke Bulk som en ledende aktør innen lager-, logistikk- og industrieiendom - ikke bare innen utvikling, men også med tanke på forvaltning av en rendyrket og stor portefølje, sier CEO Jon Gravråk.

Global investor

Det oppgraderte ambisjonsnivået til Bulk er muliggjort gjennom langsiktig arbeid med å styrke selskapets balanse. Siste 12 måneder har selskapet styrket investorbasen både i obligasjonsmarkedet og på egenkapitalsiden. Eksempelvis har BentallGreenOak (BGO), en global eiendomsinvestor med over 60 milliarder USD under forvaltning, forpliktet seg til å investere 1,5 milliarder kroner i ny egenkapital i Bulk, opplyser selskapet.

- Med en betydelig styrking av selskapets balanse og flere langsiktige aksjonærer på laget har vi store ambisjoner for satsningen vår fremover. Vi tror kombinasjonen av fortsatt høy utviklingstakt og M&A (sammenslåinger og oppkjøp, red.anm.) for oppbygging av en stor eiendomsportefølje vil gjøre Bulk Industrial Real Estate til en tydeligere markedsleder for både kunder, partnere, ansatte og investorer, sier Jon Gravråk.

- M&A vil fokusere på muligheter der Bulk kan skape merverdi gjennom vår kompetanse og utviklingsplattform, altså eiendommer med fornyelsesbehov, utvidelsespotensial eller muligheter for fornyede partnerskap med leietakere, sier Gravråk.

Powered by Labrador CMS