Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate (t.v) og Kaia Rugseth i PetXL.
Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate (t.v) og Kaia Rugseth i PetXL.

Bygger lager på Lindeberg

Kjæledyraktøren PetXL fytter inn på Bulk Park Lindeberg og bygger lager på 7800 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

PetXL startet i 2017 og leverer utstyr og fôr til alle typer kjæledyr. Etter solid vekst satser de nå enda større og bygger nytt sentrallager mellom Oslo og Gardermoen.

– Vi er inne i en veldig spennende periode nå. Vi vokser raskt og har store ambisjoner, derfor var dette et helt nødvendig skritt for oss, sier daglig leder Kaia Rugseth i PetXL.

Det nye sentrallageret skal bygges på Bulk Park Lindeberg, mellom Berger og Kløfta.

Selskapet flytter i løpet av 2021 alle sin lager- og logistikkløsninger til det helt sentrale Østlandet med kort vei til både Oslo og Gardermoen. PetXL har store ambisjoner om å utvikle en internasjonal kjede av dyrebutikker.

På Lindeberg har Bulk Infrastructures bygget ut et større logistikkområde, i nær tilknytning til Lindeberg togstasjon.
På Lindeberg har Bulk Infrastructures bygget ut et større logistikkområde, i nær tilknytning til Lindeberg togstasjon.

PetXLs vekst har vært både organisk med nye PetXL-varehus og gjennom oppkjøp av Oslo Dyrebutikk og Hund som Hobby Drive-In i Trondheim. Selskapet omsatte for ca. 160 millioner kroner i fjor, og går for 250 millioner i 2021. Innen 2025 er målet 1 milliard i omsetning.

Å ha et sentralt lager er helt avgjørende for oss. Våre kunder bestiller mye på nett, og forventningen er at pakken skal komme svært raskt hjem på døren, helst samme dag, sier Rugseth.

Lageret som nå skal oppføres blir på 7200 m², og skal etter planen stå ferdig 1. november.

– Vi tilpasser oss befolkningens handlemønster og lager derfor Norges beste nettbutikk med varehus i tillegg – ikke motsatt. Vår visjon er at kunden skal ha valgmuligheter når det kommer til hvor, når og hvordan de ønsker å handle og få varene levert, sier Rugseth.

Bulk Park Lindeberg er et av Bulk Industrial Real Estate sine prestisjeprosjekter. Her har selskapet et område på ca. 250 mål som nå bygges ut for en rekke store bedrifter, i hovedsak innen logistikk. De første selskapene som har flyttet inn til Bulks logistikkpark er Alimenta, Hesselberg, Hydroscand og ETM Øst.

– Dette er en av få tomteområder mellom Oslo og Gardermoen, i tillegg er det spesielt god kollektiv tilknytning. Lindeberg togstasjon ligger tett inntil tomten og vi ser at dette er et attraktivt element for våre leietakere. Slik lokalisering som PetXL nå får, er såkalt indrefileten for lager og logistikkbygg i bransjen, sier Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate AS.

Bulk kjøpte tomteområdet i desember 2016 og har per januar 2021 signert 7 leieavtaler med totalt ca. 48 000 m² i leieareal. De første selskapene som har flyttet inn til Bulks logistikkpark er Alimenta, Hesselberg, Hydroscand og ETM Øst.