NLP inn i Storstuen

Norsk Lastbærer Pool AS (NLP) flyttet mandag inn i sin 20.000 m2 store driftsstasjon på Fugleåsen i Ski.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er verdens mest moderne driftsstasjon og mellomlager for dagligvarebransjens returbare lastbærere, understreket adm. direktør Ragnar Strand i NLP.

Den tradisjonelle snorklippingen uteble. I stedet ble snoren brutt med en av selskapets biler.

Et hundretalls kunder og samarbeidspartnere fikk høre Skis ordfører, Anne Kristine Linnestad, ønske NLP velkommen. Hun understreket hvilken betydning næringsutviklingen på Fugleåsen har å si for kommunens fremtid.

NLP har inngått avtale med eier og byggherre, Bulk Eiendom AS, om 20 års leie.

Strategisk plassert

Anlegget ligger nært både E6 og Oslofjordtunnelen.

- NLP har hatt en prosess med å finne den beste beliggenhet for å betjene våre kunder med det de trenger av plastpaller, halvpaller i plast og plastkasser. Nå ser vi frem til å kunne betjene vår kunder fra en topp moderne driftsstasjon, med fullautomatisk vaskeanlegg for lastbærere og med en optimal beliggenhet, sier Strand til Mtlogistikk.

Den nye driftsstasjonen er også dimensjonert for å håndtere trepallene i markedet. Anlegget er utstyrt for sporing ved hjelp av RFID-brikker i våre lastbærere.

Innholdsrikt bygg

I tillegg til driftsstasjonen har nybygget med 26 porter også 1000 m2 kontorer og nødvendige fasiliteter.

I Hall A mellomlagres vaskeekte lastbærere for uttransport til kunder. Noe av tørke-, pakke- og stableprosessen foregår også her.

En 7500 m2 stor Hall B huser plastlastbærere som skal vaskes og mellomlagres. Her er det også satt av ca. 3000 m2 til vaskeanlegg.

Hall C leies ut til NLPs samarbeidspartner fra 2007, Waba Gruppen. Selskapet kjøper de fleste av NLPs overskudds trepaller. Waba overtok den 5400 m2 store hallen i forbindelse med åpningen.       

Spennende naboer

Lastbærerpoolen, som eies av dagligvareleverandører og - handel i fellesskap, får for øvrig spennende logistikknaboer på Fugleåsen.

I august 2011 inngikk Bulk Eiendom en 15-årig leieavtale med Ontime Logistics (nå DSV) på samme tomt. I juli neste år flytter Tollpost Globe inn på NLPs nabotomt.

Peder Nærbø i Bulk forteller til Mtlogistikk at seks-syv større leietagere vil ha tilhold på Fugleåsen når feltet er ferdig utbygd.

Powered by Labrador CMS