Denne gjengen gleder seg til å jobbe med en flunkende nye maskin fra Hyster.

Trofast til Brubakken med nytt merke

Coop faghandel har et langt og godt samarbeid med Brubakken. Da behovet for ny reachstacker meldte seg, ble det igjen Brubakken – selv om det nå står Hyster og ikke Konecranes på maskinen.

Publisert Sist oppdatert

Coop faghandel på Langhus håndterer store volumer, og inngående varer kommer i hovedsak i containere som fra en av havnene i Oslofjorden. Containerne, rundt 2000 i året, håndteres av rangeringsmaskiner og en reachstackere.

Fra førerplass i XD-førerhytta, har man utsikt 360 grader rundt maskinen via store skjermer, samt kontroll på twistlock-mekanismen via egne skjermer (øverst).

Onsdag fikk Coop overlevert en ny reachstacker, en Hyster RS 46–41 med løftekapasitet 46 tonn på første rad og 41 tonn på andre rad. Maskinen er utstyrt med det som er å få tak i av sikkerhetsutstyr samt en komfortabel XD førerhytte, forteller Alf Runar Frydenlund hos Brubakken.

Kameraer og skjermer

Blant annet har man fra førerplass full oversikt over hele maskinens omgivelser via store skjermer, samt at to kameraer ved twistlock-mekanismene gjør at føreren har full kontroll på om containerne er festet på riktig måte.

Maskinen skal erstatte en sju år gammel Konecranes-maskin, som også Brubakken leverte.

– Vi kommer til å beholde Konecranes-en som beredskap i en periode. Det er også greit å ha to maskiner i de travleste periodene, sier Christer Fensbekk, leder varemottak hos Coop Faghandel til MT.

Fra venstre: Alf Runar Frydenlund, Brubakken, Jan Kollfinn, teamleder Coop, Christer Fensbekk, leder varemottak og Kristian Havik, konstituert logistikkdirektør Coop Faghandel.

Brubakken Rental leverer en komplett maskinleieløsning til Coop, maskinene leies på en Brubakken Total leie som inkluderer alle faste kostnader. Den eneste potensielt variable kostnaden for Coop er eventuelle skader som ikke dekkes av forsikringen som er inkludert.

Driftssikkerhet nøkkelen

Noe av det vesentlig for Coop da de igjen valgte Brubakken som leverandør av maskiner som skal gå rundt 2500 timer i året, var driftssikkerhet.

– Vi hadde ikke noe kjennskap til Hyster som merke fra før, men vi har hatt et langt samarbeid med Brubakken. Med intens drift i to skift, er vi avhengig av at utstyret fungerer, og vi har god erfaring med Brubakken. Vi gjør også alt av service unna før kritiske perioder, og da gjerne i helg så det ikke påvirker driften, sier Fensbekk.

Hyster-maskinen kan løfte 46 tonn på første rad og 41 tonn på andre rad. Mer enn nok for Coop som stort sett har en maksvekt på sine containere på rundt 28 tonn.

Brubakken har også levert Mafi terminaltraktorer og rangeringsmaskiner fra Kamag til Coop Faghandel. Samarbeidet er derfor tett og godt.

Klimavalget

Coop har et høyt fokus på klima og miljø, og da vurderte man selvsagt å se på hva som finnes av elektriske løsninger innen reachstackere. Det viste seg imidlertid at de som finnes per i dag ville være utfordrende å bruke med den driften Coop har på Langhus. Så går verden fort fremover, og å se på andre energibærere enn diesel vil være aktuelt så snart teknologien er moden nok.

– Hyster legger fokuset på hydrogen, og jeg tror at om fem år vil det være gode løsninger med hydrogen, sier Alf Runar Frydenlund, som er daglig leder utleie hos Brubakken.

Powered by Labrador CMS