Posten/Bring har fått to elektriske lastebiler av merket Fuso eCanter fra Daimler.

Posten med elektriske lastebiler i Oslo

To nye elektriske lastebiler blir å se i bybildet i Oslo fra i sommer. Den ene en rød Posten-bil og den andre enn grønn Bring-bil.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lastebilene er av merket Fuso eCanter fra Daimler, og leveres av Bertel O. Steen AS. Bilene er de første av sitt slag i Norge. Dette blir også de hittil største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy. Begge kjøretøyene vil erstatte en dieselbil.

Bring-bilen skal brukes av Bring Home Delivery, som leverer tyngre varer hjem til privatpersoner. Med en nyttelast på 2.7 tonn vil bilen i stor grad bli benyttet til levering av kjøkken og møbler. Den vil være i drift til 22.00 alle hverdager,

Posten-bilen vil frakte pakker og brevpost til og fra Post i Butikk og postkontorer i Oslo sentrum, og også til bedrifter og foretak som for eksempel Rikshospitalet. Den er planlagt å være i drift fra 04.30 til 18.30 alle hverdager.

- Posten og Bring har som mål å benytte bare fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Vi ser stadig etter nye løsninger for å redusere våre utslipp. Et av tiltakene er å ta i bruk miljøeffektive kjøretøy, noe de nye elektriske lastebilene er et veldig godt eksempel på, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.

Powered by Labrador CMS