Fresh Water Norway skal tappe kommunalt vann på kartong, og eksportere det fra Breviksterminalen.

Porsgrunnsvann på kartong blir eksportvare

Fresh Water Norway bygger «grønn» vannfabrikk ved Breviksterminalen, opplyser Grenland Havn.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tangen Eiendom, som eies 50/50 av Grenland Havn IKS og Norcem, skal oppføre produksjonslokalet, som skal leies ut til Fresh Water Norway på den såkalte Barnehagetomta, like sør for Hellås i Tangenveien. Grunnarbeidene på Barnehagetomta er allerede i gang, og planen er å starte bygging i høst og ha fabrikken klar til produksjon og eksport i første kvartal 2021. Morgan AS bygger bygningen, og Tetra Pak leverer produksjonslinjen, opplyser Grenland Havn, som fortsetter:

Dette er de førstetegningene fra Tangen Eiendom AS på prosjektering av vannfabrikken Fresh Water Norway skal bygge på Barnehagetomta ved Breviksterminalen. Prosjekteringen gjøres av Planhuset AS.

Kartong vs. plastflasker

Fabrikken skal produsere emballert Porsgrunnsvann i kartong. Vannet skal selges til skip i handelsflåten. Drikkevannet skal konkurrere med dagens vannflasker i plast. Med økende fokus på problemet med forsøpling i havet, ønsker Fresh Water Norway å tilby et langt mer miljøvennlig produkt.

Prisbelønnet vann

Fresh Water Norway har avtalt med Porsgrunn kommune om å tappe det prisbelønte drikkevannet fra det kommunale vannverket på 1,5 liters Tetra Pak kartonger.

Vannkartongene skal sendes i containere på containerskip fra Breviksterminalen til flere store havner i Europa og Asia. Derfra skal vannforsyningen gå som drikkevann til besetningen ombord på skip. Satsingen krever nyansettelser, og allerede i høst skal de ansatte de første tre personene. Totalt tar de sikte på å ha opp til 20 ansatte ved vannfabrikken.

- God forretningsidé

Daglig leder i Tangen Eiendom, Finn Flogstad, er meget godt fornøyd med at Fresh Water Norway etablerer seg ved Breviksterminalen.

- Vi har vært opptatt av å finne en solid aktør med en god forretningsidé, som vi har stor tro på. Videre er det viktig for oss at vannfabrikken skaper minst mulig belastning på miljøet og for nærområdet. Plasseringen av fabrikken tett opptil Breviksterminalen, minimerer trafikk lokalt og vil heller ikke medføre støy for omgivelsene, påpeker Flogstad, mest kjent for å være havnedirektør i Grenland.

Powered by Labrador CMS