Skuffet NLF-general

Regjeringen sender bompengebrikke på høring. Men NLF-sjefen er skuffet.

Publisert

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kom til NLF-landsmøtet med bud om at forskriftene for bompengebrikke innføres fra 1. januar 2015.

– Dette bør være en gledens dag for norsk lastebilnæring, selv om pålegget om bompengebrikke kommer fem, seks år for sent, sa samferdselsminister i sitt foredrag på NLF-landsmøte på Rica Holmenkollen Park Hotel fredag.

Skuffet

– Vi har venta på en betalingsløsningen med forhåndsbetalt bombrikke, som samferdselsministeren lovet på Dagsrevyen. Men den kom ikke, sa en skuffet NLF-general Geir A. Mo.

- Bombrikke uten forhåndsbetaling er dødfødt, og kommer ikke til å virke. Det er komplett uforståelig at vi i Norge ikke klarer å få til det andre land får til. Vi må få en bombrikke knyttet til kredittkortbetaling, understreker NLFs adm. direktør Geir A. Mo.

I forrige uke lovet statsråden forslag om obligatorisk brikke for å løse utfordringen med å inndrive pengene.

Lastebileierne er opptatt av like konkurransevilkår snarest mulig og ville derfor vite når brikken med betalingsløsning kommer.

- Det er det kanskje viktigste enkelttiltaket for å skaffe like konkurransevilkår og trygge trafikksikkerheten som kan gjennomføres, sier NLFs adm. direktør Geir A. Mo.

NLF satte innføring av en forhåndsbetalt bom-brikke på dagsorden allerede i 2008. Tross gjentatte lovnader fra ulike regjeringer lever den seriøse delen av næringen fortsatt bare i håpet.

Mange baller i luften

Solvik-Olsen la ikke skjul på at han liker å ha mange baller i luften. Han understreket bredden av arbeidet som nå er i gang på samferdselssektoren.

Solvik-Olsen viste til åpning av firefelts vei gjennom Vestfold 4.juli. Videre fremhevet han tiltak som opprettelsen av infrastukturfond, etablering av veiinvesteringsselskap som skal på plass i 2015, hyppigere kontroller, bompengereform, hjullås på høring om kort tid, vinterdekk på tilhenger, vinterførekort med like krav til alle, norske som utenlandske sjåfører.

Utålmodig

Samferdselsministeren er likevel langt fra selvtilfreds.

- Vi er godt i gang, men de store reformene vil ta noe mer tid, sa Solvik-Olsen.

Lastebileierne er utålmodige og ønsker raske leveranser på viktige lokale saker. Men de er også imponert over grepene som gjøres fra regjeringen.