Elon Musk har bedt sine folk i Norge om å senke tempoet på levering av nye Tesla-er i Norge, slik at sikkerheten opprettholdes på norske veier.

Musk tar grep etter uforsvarlig transport

Den siste tiden har Tesla fraktet mange nye biler til Norge med Euro III-lastebiler og lastebiler med alvorlige mangler.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har jevnlig rullet litauiske biltransporter med Tesla-er på planet over grensen til Norge i mars. Flere av disse har Euro III-standard som er ti ganger mer forurensende enn dagens lastebiler.

Flere er stoppet av Statens vegvesen og gitt kjøreforbud på grunn av tekniske mangler.

Torsdag 22. mars kontaktet vegdirektør Terje Moe Gustavsen ledelsen i Tesla i Norge for å diskutere nødvendige og aktuelle tiltak mot det som er betegnet som livsfarlige transporter.

Tesla og Vegvesenet er blitt enige om at Statens vegvesen skal blant annet kontrollere vogntogene ved opplasting av Tesla-er i Gøteborg havn.

Da nyhetsformidleren Electrek delte en artikkel om de uforsvarlige transportene på Twitter 24. mars, responderte Tesla-sjef Elon Musk:

Tesla-sjef Elon Musk har satt på bremsen for de trafikkfarlige Euro III-lastebilene som har levert Tesla-er til Norge i mars 2018. - Sikkerhet kommer foran antall leverte biler, slår han fast i en tweet.

- Jeg har nettopp bedt våre folk om å roe ned leveransene. Det er tydelig at vi overskrider den lokale logistikk-kapasiteten. Fornøyde kunder og sikkerhet er viktigere enn noen få ekstra biler dette kvartalet, skriver han på Twitter.

Registreringsdata viser at Tesla leverte like over 300 kjøretøy i Norge i årets to første måneder. I mars er tallet ifølge Electrek over 1000.

Romerikes Blad (krever abonnement) melder at Tesla har tatt i bruk Norges varemesse i Lillestrøm som overleverings-sted av nye Tesla-er til kunder på Østlandet.

- Det er såpass høy interesse for Tesla-er i Norge nå at vi trengte et sted med større plass, sier Tesla-talsmann i Norge, kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til rb.no.

Powered by Labrador CMS