Nå skal Biltema ta toget

Bildeler er sentralt i Biltemas produktportefølje naturligvis, men transporten skal i størst mulig grad skje på skinnegangen.

Publisert

Alle hverdager halv ti på kvelden vil et fullpakket tog gå fra Biltemas store lager i Halmstad til varehus i Norge. Dette miljøvennlige tiltaket iverksettes i slutten av mai, opplyser Biltema i en pressemelding.

Mer enn halvparten av alle varetransporter til Norge vil da skje via jernbane, og Bring er valgt som transportør. Varemengden tilsvarer 80 fulle lastebiler i uken, og tiltaket gir en besparelse i utslipp av karbondioksid på nesten 90 prosent.

– Transporten er effektiv og presis, og ikke minst miljøvennlig, slår daglig leder Egil Iversen i Biltema fast.

Togtransportene mellom lageret i Halmstad og Norge, begynte i fjor som en test og inkluderte først fem varehus. Disse testene gikk veldig bra, og er blitt gradvis utvidet til å inkludere flere varehus. Fra sommeren kommer 31 varehus i Norge å få levert sine varer via tog og det finnes planer for videre utvikling i hele Norden.

- Hvis dette går som planlagt regner vi med at tiltaket kan utvides til flere områder i hele Norden, sier Iversen.

Biltemas lager i Halmstad er selve hjertet i selskapets logistikk. Hit kommer fartøy fra hele verden med produkter, og herfra sendes varer til alle Biltemas 136 varehus i Norden.

Lageret i Halmstad har 440 ansatte og 4 store lagerlokaler på totalt 200.000 kvadratmeter.

– Gode transportmuligheter er helt avgjørende for å opprettholde en god vareflyt, sier Iversen.