Nå skal Biltema ta toget

Bildeler er sentralt i Biltemas produktportefølje naturligvis, men transporten skal i størst mulig grad skje på skinnegangen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle hverdager halv ti på kvelden vil et fullpakket tog gå fra Biltemas store lager i Halmstad til varehus i Norge. Dette miljøvennlige tiltaket iverksettes i slutten av mai, opplyser Biltema i en pressemelding.

Mer enn halvparten av alle varetransporter til Norge vil da skje via jernbane, og Bring er valgt som transportør. Varemengden tilsvarer 80 fulle lastebiler i uken, og tiltaket gir en besparelse i utslipp av karbondioksid på nesten 90 prosent.

– Transporten er effektiv og presis, og ikke minst miljøvennlig, slår daglig leder Egil Iversen i Biltema fast.

Togtransportene mellom lageret i Halmstad og Norge, begynte i fjor som en test og inkluderte først fem varehus. Disse testene gikk veldig bra, og er blitt gradvis utvidet til å inkludere flere varehus. Fra sommeren kommer 31 varehus i Norge å få levert sine varer via tog og det finnes planer for videre utvikling i hele Norden.

- Hvis dette går som planlagt regner vi med at tiltaket kan utvides til flere områder i hele Norden, sier Iversen.

Biltemas lager i Halmstad er selve hjertet i selskapets logistikk. Hit kommer fartøy fra hele verden med produkter, og herfra sendes varer til alle Biltemas 136 varehus i Norden.

Lageret i Halmstad har 440 ansatte og 4 store lagerlokaler på totalt 200.000 kvadratmeter.

– Gode transportmuligheter er helt avgjørende for å opprettholde en god vareflyt, sier Iversen.

Powered by Labrador CMS