«Bergen Diesel» til Tognum

Ny eier for norsk tradisjonsbedrift.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Første juli fikk den tradisjonsrike, norske produsenten av diesel- og gassmotorer for skip og generatorsett ny eier. Kjent under navnet Bergen Diesel AS fra 1985 til 1999, deretter Rolls-Royce Bergen Engines AS, er nå motorprodusenten på Hordvikneset nord for Bergen et datterselskap i den kjempestore, tysk-engelske Tognum-gruppen.

Det følger mye nostalgi med på «reisen» for Bergens-produsenten - fra opphavet i Bergen Mekaniske Verksted 1946, via Bergen Diesel AS med Ulstein-gruppen som eier, Rolls Royce Marine Engines som eier fra 1999, og nå Tognum AG. Hos den nye eieren havner Bergens-bedriften i godt selskap, blant annet sammen med den velkjente, tyske motorprodusenten MTU (Motoren-und-Turbinen-Union).

Som medspillere på Tognum-laget havner motorkonstruktørene i Bergen i et av verdens ledende miljøer på området dieselmotorer, i selskap med toppfolket fra de to eierne av Tognum, Daimler AG og Rolls-Royce Group plc.

-Samarbeidet i Tognum-gruppen har så langt vært meget lovende, og utveksling av kunnskap og ressurser har allerede vist mange fordeler. Vi ser frem til å bygge videre på dette i vår nye posisjon, sier John Knudsen, sjef for Bergen Engines AS.

 

 

Powered by Labrador CMS