«Bergen Diesel» til Tognum

Ny eier for norsk tradisjonsbedrift.

Publisert Sist oppdatert

Første juli fikk den tradisjonsrike, norske produsenten av diesel- og gassmotorer for skip og generatorsett ny eier. Kjent under navnet Bergen Diesel AS fra 1985 til 1999, deretter Rolls-Royce Bergen Engines AS, er nå motorprodusenten på Hordvikneset nord for Bergen et datterselskap i den kjempestore, tysk-engelske Tognum-gruppen.

Det følger mye nostalgi med på «reisen» for Bergens-produsenten - fra opphavet i Bergen Mekaniske Verksted 1946, via Bergen Diesel AS med Ulstein-gruppen som eier, Rolls Royce Marine Engines som eier fra 1999, og nå Tognum AG. Hos den nye eieren havner Bergens-bedriften i godt selskap, blant annet sammen med den velkjente, tyske motorprodusenten MTU (Motoren-und-Turbinen-Union).

Som medspillere på Tognum-laget havner motorkonstruktørene i Bergen i et av verdens ledende miljøer på området dieselmotorer, i selskap med toppfolket fra de to eierne av Tognum, Daimler AG og Rolls-Royce Group plc.

-Samarbeidet i Tognum-gruppen har så langt vært meget lovende, og utveksling av kunnskap og ressurser har allerede vist mange fordeler. Vi ser frem til å bygge videre på dette i vår nye posisjon, sier John Knudsen, sjef for Bergen Engines AS.